Justvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Justvik

Kart over Justvik

LandNorges flagg Norge
FylkeAgder
KommuneKristiansand
StatusBydel
Areal0,9 km²[1]
Befolkning2 770 (2014)
Bef.tetthet2 003,33 innb./km²
Høyde o.h.5 meter
Postnummer4634
Kart
Justvik
58°12′07″N 8°02′34″Ø

Justvik er en bydel og tidligere tettsted i Kristiansand i Agder. Justvik ligger ved vestsiden av Topdalsfjorden. Navnet er hentet fra gården Justvik. I dag består bydelen av kretsene Justnes-Dalsveien, Justvik, Jærnesheia, Grostøl og Eidsbukta. Før kommunesammenslåingen med Kristiansand i 1965, tilhørte Justvik Tveit kommune, mens Justnes og Eidsbukta (Eidet) tilhørte Oddernes kommune.

Justvik har både gammel bebyggelse og flere boligfelt som ble bygd ut fra midten av 1960-årene og frem til midten av 1980-årene. Bydelens sentrum består av Justvik kirke, Justvik bydelshus, butikk og idrettsanlegg. Like i nærheten ligger Justvik skole, som er en barneskole og Havlimyra ungdomsskole på Justnes. Skolen holdt tidligere til i midlertidig lokaler i gamle Kongensgate skole i Kristiansand sentrum.

Justvik tilhørte frem til omkring 1992 Tveit prestegjeld, men ble da overført til Oddernes prestegjeld, Tveit kirke var da kommunikasjonsmessig unaturlig.

Justvik har et idrettslag som har navnet Just il og har blant annet idretter som fotball, håndball, innebandy og kickboxing.


  1. ^ https://www.ssb.no/befolkning/statistikker/beftett/aar; utgiver: Statistisk sentralbyrå.