Juan Manuel Vargas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Juan Manuel Vargas

Juan Manuel Vargas (født 5. oktober 1983 i Magdalena Del Mar, Lima i Peru) er en peruansk fotballspiller.

Vargas debuterte som fotballspiller for den populære peruanske klubben Universitario de Deportes, der han raskt fikk en sentral plass under 2004-sesongen. I 2005 ble Vargas overflyttet til swn argentinske klubben Colón de Santa Fe, hvor han også fikk en plass i startoppstillingen. I august 2006 signerte Vargas en fire års kontrakt med klubben Catania. Vargas scoret sitt første mål for denne klubben den 31. oktober 2007, under kampens 88. minutt, og dermed ble den endelige stillingen uavgjort i denne kampen. I løpet av hans to års opphold på Sicilia, var Vargas stadig en av klubbens beste spillere, og han spilte vanligvis på førstelaget. Hans imponerende spillestil førte til at flere elite-klubber rundt om i Europa ville signere en kontrakt med Vargas.

Det ble rapportert at Vargas hadde avtalt å signere en kontrakt med Real Madrid den 17. mai 2008. Men disse ryktene viste seg å være usanne, for den 5. juli 2008 begynte Vargas spiller som forsvarer for den italienske klubben ACF Fiorentina som ligger i Serie A. Vargas signerte en kontrakt med Fiorentina for tolv millioner kroner. Samtidig som Vargas spiller for den italienske klubben, spiller han også for det peruanske landslaget som lagkaptein.

Da Vargas begynte å spille i Firenze spilte han mest som venstreback og han ble snart som en meget offensiv midtbanespiller. Vargas ble snart en viktig del av denne klubben. Den 24. november 2009 scoret Vargas et mål på et kritisk tidspunkt under en kamp som gjorde at Fiorentina avanserte oppover i Champions League. Vargas spiller for det meste venstreback eller på midtbanen, i både offensive og defensive posisjoner på banen.

Vargas imponerer med sin evne til å drible ballen forbi motspillere og han gjør ofte bemerkelsesverdig skudd mot mål, flere ganger på ganske lang avstand. Vargas er også kjent for sine frispark. Vargas begynte å spille på det peruanske landslaget under en kamp mot Ecuador i 2006. Vargas scoret sitt aller første mål for det peruanske landslaget den 12. september 2007, under en vennskapskamp mellom Peru og Bolivia.