John W. Henry

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
John W. Henry
Født13. sep. 1949Rediger på Wikidata (74 år)
Quincy
BeskjeftigelseNASCAR-team-eier, investor, forretningsdrivende, journalist Rediger på Wikidata
Utdannet vedVictor Valley High School
University of California, Riverside
Victor Valley College
PartiCalifornia Republican Party
NasjonalitetUSA

John William Henry II (født 13. september 1949 i Quincy, Illinois) er en amerikansk forretningsmann og rådgiver innen futures- og valutahandel. Han grunnla John W. Henry & Company (JWH) og er hovedeier i Fenway Sports Group, som eier Boston Red Sox og Liverpool FC, samt medeier i Roush Fenway Racing. I mars 2006 anslo Boston Magazine hans formue til 1,1 milliarder dollar, men bemerket at hans selskap nylig hadde opplevd problemer.[1] I mai 2007 bemerket rapporter i The Wall Street Journal[2] og Bloomberg L.P. ytterligere vansker med firmaet.

Tidlig liv og karriere[rediger | rediger kilde]

Foreldrene til John var bønder, og han vokste opp i Illinois og Arkansas. Han led av astma, og da han var 15 valgte hans familie å flytte til Apple Valley i California. Etter at han ble uteksaminert fra Victor Valley High School i Victorville, gikk han på Victor Valley College, deretter University of California i Riverside, Irvine, og Los Angeles), hvor han tok hovedfag i filosofi, men tok ikke eksamen – delvis et resultat av at han turnerte med to rock and roll-band; Elysian Fields og Hillary.

Henry startet handel med mais- og soyabønne-futures, for å lære det grunnleggende om sikring av prisrisikoen ved å ha en beholdning av disse varene, enten det er på lager eller på marken. I 1976 spurte en varemegler på Reynolds Securities ham om å gi råd til andre bønder, men han avslo. Etter å ha tilbrakt en sommer i Norge med sin første kone, Mai, utviklet Henry en mekanisk metode for følging av trender ved håndtering av en handlekonto for terminkontrakter. Han testet sin trend-reverseringsmetode – som aldri gikk ut av markedet, men alltid hadde en posisjon (enten lang eller kort) i hvert av markedene til kontoens «kurv» av varer – med sine egne penger. Da testene viste seg å være vellykket, grunnla han JWH i 1981, og åpnet et lite kontor over gaten fra flyplassen i Irvine, California, og begynte å markedsføre sin metode til de største fondsmeglerforetakene innen varehandel i Amerika. Det viste seg så vellykket at han i 1983 flyttet til betydelig større lokaler på Fashion Island i Newport Beach. I 1989 flyttet JWH til Westport i Connecticut og Henry flyttet til Boca Raton i Florida. To år senere etablerte JWH et kontor i Boca Raton.

John W. Henry & Company, Inc.[rediger | rediger kilde]

JWH ble etablert i 1981, og begynte å ta profesjonelle kunder i 1982.

Foretakets management-metoder gjør mekaniske, ikke-skjønnsmessige handelsavgjørelser som en reaksjon på systematiske bestemmelser for reversering i hvert marked. Metodene har som uttrykkelig målsetning å utelukke ikke bare menneskelige følelser, men også enhver subjektiv vurdering av slike ting som de såkalte fundamentaler, i å utløse markedsbeslutninger.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ 50 Wealthiest Bostonians Arkivert 3. juli 2007 hos Wayback Machine. Boston Magazine, March 2006, accessed July 6, 2007
  2. ^ Zuckerman, Gregory (29. mai 2007). «John Henry in a Slump». The Wall Street Journal. 
  3. ^ ««Curse Of The Bambino On The Trading Floor?»». News: Analysis & Commentary. BusinessWeek. 20. mars 2006. Besøkt 2. juni 2012.