John Plaster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
John Plaster
Født1949Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseArméoffiser, soldat, skarpskytter Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Minnesota
NasjonalitetUSA
Medlem avU.S. Army Special Forces
UtmerkelserBronze Star Medal
Purple Heart
Air Medal
Combat Infantryman Badge
Air Medal
Militær gradMajor
Deltok iVietnamkrigen
Signatur
John Plasters signatur

John L. Plaster (født 1949) er en tidligere offiser i US Army Special Forces som regnes som en av de ledende skarpskytterekspertene i verden.

Plaster ble uteksaminert fra videregående skole i 1967. Han var utdannet som sersjant i de amerikanske spesialstyrkene. Han hadde tre tjenesteturer til Vietnam. Han ble såret én og dekorert fire ganger. Han pensjonerte seg fra militæret med grad som major. Plaster er en høyt dekorert krigsveteran fra Vietnamkrigen og han var med-grunnlegger en anerkjent skole for skarpskyttere som utdanner militært personell. Han er også forfatter av boken The Ultimate Sniper: An Advanced Training Manual for skarpskyttere fra militæret og politiet.

Plasters militære erfaring førte også skarpskytter-instruktør for mange amerikanske statlige etater som Federal Bureau of Investigation, US Marshals, Navy SEALs og US Marine Corps. Utenlandske enheter som har gått i lære hos Plaster inkluderer Royal Canadian Mounted Police og enheter innenfor det spanske militæret. Siden 1993 har Plaster vært en skarpskytter-instruktør ved Gunsite Training Center i Paulden, Arizona. Han har også vært dommer og ansvarlig for flere amerikanske og europeiske konkurranser og mesterskap for skarpskyttere. Plaster har en bachelorgrad i journalistikk. Hans erfaringer var med på å legge grunnlag for videospillet Call of Duty: Black Ops.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]