John Bauergymnaset Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
John Bauergymnaset
LandNorge
TypeVideregående skole
Grunnlagt20052008
KommuneOslo
BydelFrogner
AdresseCort Adelersgate 30
RektorRoar Sjøen (2005-2007)
Jan Martin Iversen(2007)
Eleverca. 350 på sitt meste
Nettstedtidligere: www.johnbauer.no
Beliggenhet

John Bauergymnaset i Oslo var en videregående skole i Oslo og var en av de to John Bauergymnasene i Norge.

Lokalisering[rediger | rediger kilde]

Skolen holdt til på tre forskjellige steder i sin driftsperiode på tre år. Den første adressen for det første skoleåret var bak slottet i Wergelandsveien 29. Den andre adressen for første halvdel av skoleåret 2006-2007 var Cort Adelers gate 33 i Vika, som tidligere er brukt til skoleformål. I 2006 restaurerte John Bauergymnaset Cort Adelers gate 30. De gamle lokalene til ingeniørhøyskolen, og flyttet så inn i de nye lokalene i januar 2007.

Studietilbud[rediger | rediger kilde]

Skolen tilbød studieretningene studiespesialisering, medier og kommunikasjon og idrettsfag. Skoleåret 2007-2008 hadde skolen omkring 350 elever. Skolen var den eneste i Norge der man kunne velge Mandarin som valgfag.

Kontrovers[rediger | rediger kilde]

Skolekjeden ble lenge kritisert for sin mangelfulle administrasjon og Fylkesmannen i Oslo og Akershus besluttet å granske skolen i Oslo. Det kom frem at elever som har gått på skolen, har fått mangelfull dokumentasjon på sin utdanning og kan få problemer med inntak til høyere utdanning. Ansatte ved skolen skrev også i brev til skolens ledelse at det var uforsvarlig å drive skolen slik situasjonen var. Media satt søkelys på at flere sentrale personer i skolens administrasjon også er eiere i selskap skolen har kjøpt tjenester av for flere millioner kroner.

John Bauergymnaset hadde i sin driftstid spesielt mange deltidsansatte, og uvanlig mange unge lærere, i forhold til andre skoler. Dette resulterte i både lærere med spesielt god kompetanse på sitt område, samt en del gjennomtrekk av lærere. Det var også relativt mange utskiftninger av rektorer ved skolen i løpet av driftstiden. Roar Sjøen var rektor ved skolen det første og andre skoleåret ved siden av at han samtidig var rektor ved en annen skole. Mens Jan Martin Iversen var rektor kun en høst. På våren 2008 hadde skolen flere rektorer og i perioder. Daglig leder Kåre Syltebø jobbet også aktivt ved skolen i denne perioden.

Nedleggelse[rediger | rediger kilde]

Skolen slet fra 2007 og 2008 med et spesielt dårlig rykte, blant annet som følge av media og stor misnøye over tilbudet. Dette førte til at mange elever søkte seg vekk fra skolen i andre og tredje året.

John Bauergymnaset i Oslo ble slått konkurs 18. juni 2008, grunnen er at de måtte tilbakebetale fire millioner kroner til Utdanningsdirektoratet for brudd på deler av privatskoleloven og synkende elevtall. Skolen ville hatt 133 elever for skoleåret 2008-2009.[1]

Fylkeskommunen garanterte de 116 elevene fra Akershus studieplass til neste høst. Men ved skolestart hadde kun 109 av elevene studieplass i Akershus.[2] 27 av elevene kom fra Oslo.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]