Johannes 3,16

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Evangelisten Johannes

Johannes 3,16 er et vers i Johannesevangeliet. Verset blir også kalt «Den lille Bibelen», fordi det oppsummerer noen av de viktigste prinsippene i tradisjonell kristendom.

Bibelstedet brukes ofte for å fremheve grunntanken i kristendom. På stevner, arrangementer og under ulike begivenheter som ses av store menneskemengder, ser man ofte små plakater blant publikum med teksten John 3:16, som er den engelske henvisningen til bibelstedet.

Sitat For så høyt har Gud elsket verden, at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. Sitat
– Johannesevangeliet 3,16

Verset er et utsagn av Jesus i den nattlige samtalen med den skriftlærde Nikodemus. Samtalen spenner over de første tjue versene av kapittel tre i Johannesevangeliet.

Etter den nye gravferdsordningen av 2003 siteres alltid Johannes 3,16 i ordene som innleder gravferdshandlinger i Den norske Kirke

religionsstubbDenne religionsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.