Jimmy Bennett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Jimmy Bennett i 2010

James Michael «Jimmy» Bennett (født 9. februar 1996) er en ung amerikansk skuespiller. Han er kjent for sine roller i Daddy Day Care, Hostage, Poseidon, og nyligere i Orphan og som unge James T. Kirk in Star Trek. I Norge er han i dag mest kjent for rollen som JJ Powell i TV-serien "No Ordinary Family" (TV-Norge) der han har en av 4 hovedroller i TV-serien hvor en familie på 4 får spesielle krefter etter et flystyrt.

Liv og karriere[rediger | rediger kilde]

Bennett ble født i Seal Beach, California og bor nå med sine foreldre og sin søster (Amanda Bennett) i Huntington Beach, hvor familien eier en crepe-restaurant.[1] Når han ikke spiller på TV, spiller han gitar og synger på sin offisielle YouTube-kanal. Han har også skrevet og fremført sangen "Summer Never Ends". Bennet har vært med i rundt 30 reklamefilmer i Amerika. I Norge har han vært med på reklamekampanje for firmaet Indivion Security (2010), så vel som i episoder av The Guardian and Strong Medicine, før han tok rollen som "Tony", gutten som vil være som lynet, i Eddy Murphy-kommedien Daddy Day Care. Han hadde mindre roller i filmen Anchorman: The Legend of Ron Burgundy og "Arthur Hailey's Detective". Han og og vært innom Judging Amy, CSI: Crime Scene Investigation and Everwood, (alle kjente i Norge) og lånt stemmen sin vekk til animerte roller i The Polar Express (Polarekspressen), Winnie the Pooh: Springtime with Roo (Ole Brum) a og I Want a Dog for Christmas, Charlie Brown. Han har vært nominert til beste unge skuespiller hele 5 ganger, i en alder av bare 14 år.

I 2005, Bennett kom i filmen Hostage, hvor han spilte sammen med Bruce Willis, og The Amityville Horror, hvor han spilte rollen som sønnen i en middelfamilie som flyttet inn i et spøkelseshus. Filmene ble lansert i Mars og April. Han var kalt "Jimmy Two-Takes" på settet til filmen "Hostage", grunnet hans egenskap til å uttale replikker perfekt.[4] I Februar 2006, Bennett dukket igjen opp i thrilleren Firewall, hvor han spilte sønnen til Harrison Ford. Han har også spilt rollen som en misbrukt gutt i "The Heart Is Deceitful Above All Things", i en uavhengig film, sluppet ut en måned etter Firewall. I denne filmen spilte han sammen med blant annet Cole og Dylan Sprouse, som regnes som å være noen av de mest kjente skuespillerene blant målgruppen 8-12 år, kjent fra "Zack og Codys søte hotelliv", produsert av Disney, og sendt daglig på den norske TV-kanalen Disney Channel.