Jersey Girl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jersey Girl
orig. Jersey Girl
Generell informasjon
SjangerDrama komedie
Utgivelsesår26. mars 2004 USA
6. august 2004 Norge
Prod.landUSA
Lengde102 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiKevin Smith
ProdusentScott Mosier
Norma Heyman
Harvey Weinstein
Bob Weinstein
ManusforfatterKevin Smith
MusikkJames L. Venable
SjeffotografVilmos Zsigmond
Foran kamera
MedvirkendeBen Affleck
Liv Tyler
Jennifer Lopez
Annen informasjon
FilmformatCinemascope
Prod.selskapView Askew Productions
Miramax Films
Eksterne lenker

Jersey Girl er en film fra 2004 skrevet og regissert av Kevin Smith. Med et budsjett på $35 millioner er det Smiths største produksjon til nå. Filmen styrtet imidlertid både hos kritikere og publikum, og måtte ha hjelp av DVD-salget for å tjene inn hele budsjettet. Den ble nominert tre priser i Den 25. Razzie-utdelingen. Dette er Smiths første film utenfor sitt fiktive univers «View Askewinverse», som har bundet sammen alle hans andre filmer. Mye av kritikken mot filmen har blitt lagt på Jennifer Lopez og Ben Affleck, og all den negative kritikken de hadde fått etter kalkunen Gigli.

Innspilling[rediger | rediger kilde]

Filmen fikk et såpass høyt budsjett etter at Ben Affleck krevde å få betalt det samme for denne filmen som han ville fått for en annen film. Affleck hadde i tidligere kuttet ned på honoraret sitt for Miramax Films, siden han var en av familien og hadde slått igjennom der. Men han følte at Miramax, og Harvey Weinstein i særdeleshet, utnyttet skuespillerne på den måten. I tillegg erstattet Lopez den billigere Joey Lauren Adams, ettersom Smith mente filmen ville blitt for lik Mallrats hvis Adams og Affleck skulle spilt par.

De fleste av scenene Affleck og Lopez delte ble kuttet fra filmen, siden man ville tone ned Gigli-forbindelsen. Filmen ble også utsatt fra høsten 2003 til våren 2004, og alle bilder av Lopez ble fjernet fra trailere og annet promoteringsmateriell.

Jason Mewes hadde fått rollen som Arthur Bankmann, men måtte gi fra seg rollen til Jason Biggs på grunn av sine stoffproblemer.

Smith hadde denne gangen med seg den Oscarbelønnede filmfotografen Vilmos Zsigmond, og så frem til å jobbe med han. De tidligere filmene hans har ofte blitt kritisert for den stilistiske filmingen. Men Smith har uttalt at han heller vil jobbe med folk han kjenner, siden Zsigmond var med på å ødelegge stemningen på settet.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Ollie Trinké (spilt av Ben Affleck) er en mektig mediepublisist i New York City hvis kone, Gertie (spilt av Jennifer Lopez) dør under fødsel på grunn av en aneurisme. For å unnslippe sorgen begraver Ollie seg i arbeidet sitt og ignorerer hans nyfødte datter, Gertie. Hans far Bart (spilt av George Carlin) hvis egen kone døde mange år tidligere, tar en måned fri fra jobben for å ta vare på den nyfødte jenta. Senere går han tilbake til jobb og forsøker å tvinge sønnen til å leve opp til hans nye ansvar som aleneforelder.

Under stress med bleie-skift og en gråtende baby, fornærmer Ollie en klient, Will Smith, og hans snart utgivne film, Independence Day, foran en rekke journalister. Ollie blir sparket på grunn av dette, og flytter tilbake til faren Bart i New Jersey. Han beklager til slutt for at han ignorerer Gertie, og tilskriver hans offentlige utbrudd til hans sorg etter sin kone. Ollie blir dermed svartelistet av samtlige PR-firma i New York City. 7 år senere forsøker Gertie, nå på barneskolen, å få faren til leie filmer som de kan se sammen. I video-butikken møter de Maya (spilt av Liv Tyler) en student som etter hvert blir en del av livet deres.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]