Jenter (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jenter
Generell informasjon
SjangerDokumentarfilm
Utgivelsesår2007
Prod.landNorge
Lengde77 min.
SpråkNorsk
Aldersgrense11 år (Norge)
Bak kamera
RegiHanne Myren
ProdusentØyvind Rostad
Prod.selskapMedieoperatørene
Eksterne lenker

Jenter er en norsk dokumentarfilm fra 2007. Filmen skildrer miljøet blant tenåringsjenter på Ruseløkka skole i Oslo. Filmen gir et innblikk i hverdagen til en gruppe Oslo-jenter, og viser deres daglige problemer, diskusjoner og betroende samtaler.

Filmen vant to Amandapriser, i kategoriene «Beste dokumentar» og «Beste barne- og ungdomsfilm» under Filmfestivalen i Haugesund i august 2007.

Handling[rediger | rediger kilde]

Iselin og Mahsa er begge studenter ved en ungdomsskole på Ruseløkka, og de anser seg selv som de aller tøffeste jentene ved skolen. De mener selv at de går i bresjen med alt som er populært, som tester ut gutter, festing og drikking før noen av de andre studentene. Men Mahsa og Iselin driver etter hvert lenger fra hverandre, og må forsøke å finne seg selv uten den andre venninnen å støtte seg til. Rebellen Mahsa sliter også med dårlige karakterer og skulker ofte fra skolen. Hun lar ofte sin irritasjon gå utover lærerne, eller kjæresten sin.

Samtidig trekker Iselin seg mer inn i seg selv, og søker tilflukt hos kompisen Mo. I kretsen rundt Mahsa og Iselin er det andre unge kvinner som ofte er like rå og frampå, men også søkende og mer utilpasse på hver deres måte. Venninnene forteller hverandre de seksuelle hemmelighetene som andre har betrodd dem, hermer etter gutter som de mener ikke kan kysse, og setter i fellesskap opp en liste over hvordan de mener at drømmemannen burde være. Men Maria klarer ikke å snakke med gutter, uansett hvor alkohol-påvirket hun er. I mellomtiden har Pia problemer med den nye kjæresten sin.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]