Jens Braarvig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Jens Erland Braarvig (født 17. januar 1948) er en norsk professor i religionshistorie ved Universitetet i Oslo og oversetter innenfor litteratur innenfor gresk, sanskrit, akkadisk og sumerisk språk.

Jens Braarvig er redaktør for serien Verdens Hellige SkrifterDen norske bokklubben, og har redigert, oversatt og skrevet innledning til flere av bøkene i serien.

Braarvig utførte et omfattende arbeid for Schøyensamlingen, men etter en dokumentar på NRK i 2004 om uklarheter i forbindelse med ervervelsen og opphavet til deler av materialet i samlingen, måtte Braarvig forsvare dette arbeidet mot kritikken som ble reist. Som følge av denne saken arbeidet verken Braarvig eller Universitetet i Oslo med dette materialet i en lang periode. Etter en lang prosess fikk Braarvigs forskning rundt Schøyensamlingen full moralsk støtte gjennom behandlingen av saken i Den nasjonale forskningsetiske komité for humaniora og samfunnsvitenskap[1], og av International Association of Buddhist Studies.[2] Afghanske myndigheter ga også Braarvig full støtte til ham og hans internasjonale forskerteam, både når det gjelder den forskning som er utført og den som er planlagt.

Jens Braarvig er sønn av forfatteren Hans Braarvig.

Oversettelser[rediger | rediger kilde]

I utvalg

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Uttalelse datert 30. juni 2005
  2. ^ Uttalelse fra medlemsmøtet august 2005

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]