Jeff «Tain» Watts

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Jeff «Tain» Watts (født 20. januar 1960 i Pittsburgh, Pennsylvania) er en kjent amerikansk trommeslager som hovedsakelig spiller jazz.

Han har blant annet spilt sammen med kjente musikere som Wynton Marsalis, Branford Marsalis, Betty Carter, Michael Brecker, og flere andre. Han fikk kallenavnet «Tain» fra sin med-musiker Kenny Kirkland da de var på turné sammen i Florida, og de kjørte forbi en Chieftain bensinstasjon, og bensinstasjonens navn ChiefTain liggnet på navnet «Jeff Tain».

Watts har jobbet i film og TV-bransjen både som musiker på det populære Tonight Show med Jay Leno i tre år og senere som skuespiller. Tain utførte og innspilte mange sanger med Branford Marsalis Quartet mellom 1985 og 2009. Han opptrer med mange av sineegne grupper som f.eks. The Watts Project og Jeff «Tain» Watts Quartet, samt flere spillejobber med de store pianistene McCoy Tyner, The George Kabler Project og Geri Allen.

Watts startet sitt eget plateselskap kalt Dark Key Music i 2007 som han har sluppet flere sanger sammen med. Dark Key Music ble tildelt en Grammy Award Winner i 2010 innen kategorien Best Instrumental Solo. Han er en fan av det amerikanske fotball-laget Pittsburgh Steelers og han er blitt avbildet på albumcoveret til gruppen Branford Marsalis sitt album.