Jean Charles de Menezes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jean Charles de Menezes
FødtJean Charles da Silva e de Menezes
7. jan. 1978Rediger på Wikidata
Gonzaga
Død22. juli 2005Rediger på Wikidata (27 år)
Stockwell undergrunnsstasjon[1]
BeskjeftigelseElektriker Rediger på Wikidata
NasjonalitetBrasil

Minnesmerke over Jean Charles de Menezes

Jean Charles de Menezes (født 7. januar 1978, død 22. juli 2005) var en brasiliansk elektriker som bodde i Tulse Hill i det sørlige London. Menezes ble skutt og drept av britisk politi på Stockwell undergrunnsstasjonLondons undergrunnsbane. Menezes hadde bodd i Storbritannia i tre år før han døde. Opprinnelig trodde man at han var en selvmordsbomber i ferd med å utføre en terroraksjon, terrorangrepet i London 21. juli 2005, men det viste seg senere at han var uskyldig.

Etterforsking av drapet[rediger | rediger kilde]

8. juni 2006 ble etterforskingen avsluttet. Den viser at London-politiet begikk en rekke tabber og at bl.a kommunikasjonen sviktet totalt da de Menezes ble drept. Rapporten forteller at de Menezes ikke oppførte seg som noen selvmordsbomber da han gikk inn på t-banestasjonen. Han hadde heller ikke på seg en tykk jakke, og hoppet ikke over sperringene på stasjonen, slik det ble først sagt. Vitner forklarte at de Menezes satt seg inn i t-banevognen før han ble slept ut av en vakt. Etter dette skjøt politiet ham syv ganger i hodet og en gang i kroppen.

Hele ti politibetjenter har blitt etterforsket for sine respektive roller under den feilslåtte aksjonen, men det er nå klart at ingen stilles for retten eller mister jobben etter aksjonen. Familien til Jean Charles de Menezes truer derimot med sivile søksmål for å få stilt de skyldige for retten.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ aventurasnahistoria.uol.com.br[Hentet fra Wikidata]