Javed Kurd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Javed Kurd
Javed Kurd på Cosmopolite Scene i 2017
Født18. sep. 1967[1]Rediger på Wikidata (56 år)
BeskjeftigelseMusiker, komponist, plateprodusent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere

Javed Kurd (født 18. september 1967 i London i Storbritannia[2]) er en norsk musiker og komponist. Han er brukt som kapellmester, arrangør og musikkprodusent, har hatt flere oppdrag for NRK, og har dessuten vært engasjert som musiker, kapellmester og arrangør ved flere av de største, norske teatrene. Hovedinstrumentet hans er el-gitar. Som komponist har han blant annet stått bak kjenningsmelodiene til de populære NRK-seriene Nytt på Nytt og Beat for beat.

Javed Kurd har i mange år hatt et nært samarbeid med artisten Ingrid Bjørnov, og er en av de faste musikerne på hennes scene-opptredener.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Kurd er sønn av en pakistansk far og en norsk mor, og tilbragte sine to første år i London, før familien flyttet til Norge.[2]

Diskografi

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

Etter et år på Agder musikkonservatorium tok Javed Kurd cand.mag-graden i musikk ved Universitetet i Oslo. Han begynte deretter på hovedfagsstudiet i musikk, men fullførte ikke hovedfaget.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.fvn.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b «Kapellmester Javed Kurd puster lettet ut etter premieren på West Side Story». Fædrelandsvennen. 28. januar 2006. Besøkt 2. mars 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]