Janez Zavrl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Janez Zavrl
Født25. des. 1982[1][2]Rediger på Wikidata (41 år)
Ljubljana
BeskjeftigelseFotballspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetSlovenia

Janez Zavrl (født 25. desember 1982, Ljubljana) er en slovensk fotballspiller som for tiden[når?] spiller for Interblock.

Zavrl kom til Bergen for prøvespill i Sportsklubben Brann i månedsskiftet januar/februar 2006 sammen med landsmannen og spiss Tomislav Misura. Etter mye overgangsrot kunne endelig Janez Zavrl signere en tre-års kontrakt med Sportsklubben Brann i mars 2006. 18. august 2006 ble det klart at Brann ikke ønsket å benytte seg av opsjonen de hadde på Janez Zavrl. Janez hadde kontrakt med Brann ut sesongen 2006, der sportsklubben hadde en opsjon på forlengelse som de måtte benytte seg av før 1. september 2006.

Overgangsrot[rediger | rediger kilde]

Brann hadde fulgt Zavrl over lengre tid og Janez trente ikke en gang under prøvespillet. Dette fordi hans klubb i hjemlandet, Domžale, nektet Zavrl å trene med Brann. Grunnen var at Brann ikke hadde henvendt seg til klubben, men til spilleren direkte. Også dels fordi presidenten i Domžale hadde nektet for å ha gitt Zavrl lov til å reise.

Presidenten truet også med å anmelde Brann til Det europeiske fotballforbundet (UEFA) dersom Brann lot Zavrl være med på trening. Senere kom det signaler om at Brann kunne hente spilleren til Bergen likevel. Det viste seg at Zavrl hadde et punkt i kontrakten som sa at når en klubb la en viss sum penger på bordet, skulle han være fri til å gå. Janez skal også ha hatt en klausul i sin kontrakt med Domžale som sa at «klubber fra Israel, Østerrike, Belgia, Kypros og Skandinavia kan hente ham for en veldig lav, men ikke offentlig, sum». Paradoksalt var det presidenten i Domžale som selv la dette inn i kontrakten til Janez da han kom til klubben. To russiske klubber skal også ha vært interessert i Zavrl, og en av dem, Torpedo Moskva la inn et bud på over åtte millioner norske kroner. Zavrl ønsket seg heller til Brann og Bergen, og summen Brann betalte for Zavrl antas å ligge under én million kroner.

Zavrl kommer fra en kjent fotballfamilie[trenger referanse] i Slovenia. Hans far har vært trener i Olympiakos, og hans onkel er president i det slovenske fotballforbundet. Janez har to A-landskamper og over 20 U21-landskamper for Slovenia. I Brann beskrives han[av hvem?] som en komplett midtstopper, men 23-åringen har også spilt sentral midtbane.

Karriere som spiller[rediger | rediger kilde]

(Sist oppdatert 12. oktober 2006)

Klubb Kamper* Mål* Periode
Slovenias flagg NK Olympija 0 0 -2004
Slovenias flagg NK Ljubljana 46 8 2003-2004
Slovenias flagg Domžale 15 10 2005-2005
Norges flagg Brann 10 0 2006
Slovenias flagg Interblock ? ? 2006-

* Kun seriekamper.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ FBref, FBref spiller-ID df55aefc[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Argentine Soccer Database, oppført som JANEZ ZAVRL, BDFA player ID 47913[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]