Jack Ryan: Shadow Recruit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jack Ryan: Shadow Recruit
Generell informasjon
SjangerAction
Thriller
Utgivelsesår2014
Prod.landUSA
Lengde105 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiKenneth Branagh
ProdusentDavid Barron
Lorenzo di Bonaventura
Mace Neufield
Mark Vahradian
ManusforfatterAdam Cozad
David Koepp
basert på bokserie av Tom Clancy
MusikkPatrick Doyle
SjeffotografHaris Zambarloukos
KlippMartin Walsh
Foran kamera
MedvirkendeChris Pine
Keira Knightley
Kenneth Branagh
Kevin Costner
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Jack Ryan: Shadow Recruit er en amerikansk actionthriller fra 2014.

Handling[rediger | rediger kilde]

Jack Ryan (spilt Chris Pine) var tidligere student ved London School of Economics, men etter angrepene 11. september 2001 verver han seg United States Marine Corps, og blir sendt til krigen i Afghanistan. Men han blir skadet alvorlig i ryggen, når et helikopter han sitter i blir skutt ned. Kort tid senere får han oppmerksomheten til Cathy Muller (spilt av Keira Knightley) en medisin-student som hjelper ham å lære å gå igjen etter skadene han pådro seg i Afghanistan. Ryan blir deretter rekruttert av Thomas Harper (spilt av Kevin Costner) en CIA-offiser.

10 år senere arbeider Jack Ryan på Wall Street for CIA på jakt etter mistenkelige økonomiske transaksjoner som kan indikere aktivitet på terrorisme. Ryan oppdager at flere milliarder dollar fra russiske organisasjoner har forsvunnet. Det aller meste av disse pengene tilhører en russisk tycoon Viktor Cherevin. Ryans arbeidsgiver driver forretninger med Cherevin, og Ryan oppdager at enkelte bank-kontoer er utilgjengelige for ham som revisor. Derfor reiser han til Moskva, for å undersøke videre.

Men han blir utsatt for drapsforsøk av en snikmorder, og han mener at USA kan være sårbar for en fullstendig økonomisk kollaps etter et iscenesatt terror-angrep. I mellomtiden flyr Muller, nå Ryan's forlovede, som mistenker at Ryan har en affære, i hemmelighet til Moskva for å møte ham. Ryan avslører at han egentlig er ansatt for CIA, og Muller blir snart inkludert i en plan for å infiltrere Cherevins kontorer.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er regissert av Kenneth Branagh, og er laget som en slags forløper til Tom Clancys bokserie om Jack Ryan. Chris Pine, Keira Knightley, Branagh og Kevin Costner spiller hovedrollene. Norsk premiere er 24. januar 2014.

Chris Pine blir den fjerde skuespilleren som spiller Ryan, etter Alec Baldwin, Harrison Ford og Ben Affleck.

Filmen følger Jack Ryans første tid som CIA-agent, hvor han oppdager en russisk plan om å ta knekken på den amerikanske økonomien ved å gjennomføre et terrorangrep.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]