Irsk terrier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Irsk terrier

Irsk Terrier er en hunderase av typen terrier fra Irland.

Irsk terrier[rediger | rediger kilde]

Irsk terrier er en allsidig hund som trives like godt i skogen, i fjellet, ved og på sjøen som på bilturen. Irsk terrier har moderat jaktinstinkt og holder seg i nærheten av eieren sin. Men en irsk terrier er veldig sosial, og det kan være fristende å følge etter lekekameratene som den møter på sin vei, isteden for eieren sin! Irsk terrier modnes sent og holder seg ung langt opp i alderdommen.

Irsk terrier har stri, rød pels med relativt lite pels på beina og i hodet. Pelsen er lett å holde ren, og snøen fester seg ikke i pelsen. Irsk terrierens pels må ikke klippes, men må trimmes, slik at den døde pelsen fjernes og ny, frisk pels kan vokse ut.

Irsk terrier er en liten rase i Norge, da det fødes kun ett til to kull valper i året. I tillegg får vi noen importer, fortrinnsvis fra Sverige.

Historie[rediger | rediger kilde]

Den irske terrierens historie går går tilbake til de gamle jaktterriere som fantes over hele Irland, og som hadde til oppgave å holde rovdyrbestanden nede, foruten å passe hus og hjem. Irsk terrier betraktes som blant de eldste av terrierrasene. Ved en hundeutstilling i Dublin i 1873 var det første gangen at det ble opprettet en særegen klasse for Irsk terrier. Allerede på 1880-tallet var den blitt den fjerde mest populære hunderasen i Irland.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons Commons: Irsk terrier – bilder, video eller lyd