Ingvild Sælid Gilhus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ingvild Sælid Gilhus
Født27. jan. 1951[1]Rediger på Wikidata (73 år)
BeskjeftigelseReligionsviter, universitetslærer Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Medlem avDet Norske Videnskaps-Akademi
Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab

Ingvild Sælid Gilhus (født 27. januar 1951) er en norsk religionshistoriker. Hun er professor ved Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen.

Hun tok magistergraden i religionshistorie ved Universitetet i Oslo i 1974 og ble dr.philos. i 1982. Fra 1988 har hun vært professor i religionshistorie ved Universitetet i Bergen (UiB). Hun har publisert en rekke vitenskapelige artikler og har redigert boken Gnostiske skrifter i serien Verdens hellige skrifter.

Hun har innehatt en rekke styreverv og har blant vært styreleder for Christian Michelsens institutt i Bergen, styremedlem i Festspillene i Bergen og i Det Norske Videnskaps-Akademi. Hun er styreleder for Universitetsmuseet i Bergen.

Gilhus er medlem av Det Kongelige Norske Videnskapers Selskab og er æresmedlem i International Association for the History Religions. Hun er også æresdoktor ved Københavns Universitet (2009).[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ VIAF-identifikator, oppført som Gilhus Ingvild Sælid, VIAF-ID 115983131, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ 70 år omtale i Aftenposten 27. januar 2021

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]