Idrettslaget Tjalg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tjalg
Idrettslaget Tjalg
Nettsidehttp://tjalg.no/
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneMobanen
LandNorge
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Idrettslaget Tjalg (stiftet 10. september 1945) er et idrettslag fra Brønnøy i Nordland. Laget har tilhørighet i nordlige deler av Brønnøysund, samt nord og øst for byen, og ble innmeldt i Norges Idrettsforbund 25. april 1946.

Laget har ca. 700 medlemmer i forskjellige aktiviteter som allidrett, fotball, skiidrett, svømming og turn. Idrettslaget rekrutterer barn og ungdom først og fremst fra Salhus skole. Tidligere drev klubben også med friidrett; på 1980-tallet var dette den største gruppen i laget. IL Tjalg gjorde seg bemerket med en rekke store prestasjoner, både i Norge og Sverige. Noen av disse sto Bertil Storvik for, som hadde Roar Hoff som trener. Han tok tre medaljer i NM i kule, diskos og slegge.

Anlegg[rediger | rediger kilde]

Laget har egen fotballbane på Mo, som ligger ca. 5 km nord for Brønnøysund. Her ligger også klubbhuset hvor det er klubbrom, kjøkken, dusjer, garderober og garasje. På Gåsheia 7 km østenfor Brønnøysund har klubben en skihytte oppført i tømmer. Her ligger også lagets lysløype. På vinterstid er skihytta åpen for publikum søndager og onsdager.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]