Idrettsforeningen Blindern Studenterhjem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
IFBS
Idrettsforeningen Blindern Studenterhjem
Stiftet1925
LandNorge
By/kommuneOslo kommune
StedOslo
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Idrettsforeningen Blindern Studenterhjem (stiftet 1925) er en idrettsforening tilknyttet Blindern Studenterhjem i Oslo. Foreningen kalles gjerne IFBS og er medlem av Norges Idrettsforbund og Norges Studentidrettsforbund. I 1946 gikk klubben inn i Oslostudentenes Idrettsklubb, men den brøt ut igjen i 1962. Foreningen har som mål å aktivisere beboerne på Blindern Studenterhjem.

Foreningen disponerer to tennisbaner, en fotballøkke, en sandvolleyballbane og et treningsrom. Inntil 1960-tallet hadde man også en friidretts- og fotballbane, men denne ble gjort om til parkeringsplass da universitetet på Blindern ble utvidet.

IFBS har gjort seg bemerket i Holmenkollstafetten, der den har deltatt over 50 ganger. Foreningen arrangerer ellers turneringer, treningsturer, skiturer og tindebestigninger.

I 1969 slo for øvrig IFBS Lyn i en five-a-side-kamp 3-2 like før Lyn skulle til Spania for å spille europacup mot storlaget Barcelona.[1] Lyn klarte seg faktisk bedre mot Barcelona (uavgjort 2-2 og tap 2-3) enn mot IFBS.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Løchen, Even (red.) (1975). Blindern Studenterhjem 1925 - 1975. Oslo: Aasm. Engens Forlag. s. 87.