Identity Thief

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Identity Thief
Generell informasjon
GenreFilmkomedie,[1] kriminalfilm
Utgivelsesår2013
NasjonalitetUSA
Lengde112 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSeth Gordon[2][3][4][5][6] Rediger dette på Wikidata
ManusCraig Mazin Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Jason Bateman, Scott Stuber
MusikkChristopher Lennertz Rediger dette på Wikidata
FotoJavier Aguirresarobe Rediger dette på Wikidata
KlippPeter Teschner Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJason Bateman,[7] Melissa McCarthy,[7] Jon Favreau,[7] Amanda Peet,[7] T.I.,[7] Génesis Rodríguez, Morris Chestnut,[7] John Cho,[7] Robert Patrick,[7] Eric Stonestreet,[7] Jonathan Banks,[7] Clark Duke,[7] Ben Falcone,[7] Ellie Kemper,[8] Kevin Covais,[8] Cullen Moss,[8] Maggie Elizabeth Jones, Mary-Charles Jones,[8] Carlos Navarro[8] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapRelativity Media Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Universal Pictures
UIP-Dunafilm[9]
Netflix
Premiere(r)2013
28. mars 2013 (Tyskland)[10]
21. februar 2013 (Ungarn)[9]
Eksterne lenker

Identity Thief er en amerikansk filmkomedie fra 2013.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er regissert av Seth Gordon, skrevet av Craig Mazin, og har Jason Bateman og Melissa McCarthy i hovedrollene.

Filmen hadde norsk premiere 15. mars 2013.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Denver bor Sandy Patterson (spilt av Jason Bateman) en vellykket forretningsmann og sympatisk familie-mann, lykkelig gift med Trish (spilt av Amanda Peet), som han har to døtre sammen med. En dag blir Sandy utsatt for identitetstyveri fra en svindler som heter Diana (spilt av Melissa McCarthy) i Florida. Sandy opplever at kredittkortet hans blir avvist når han forsøker å betale for drivstoff ved en bensinstasjon. Kredittkort-selskapet kan fortelle at Sandy tydeligvis har brukt ekstremt mye penger i Florida. Ved en politi-stasjon forteller etterforsker Reilly at Diana har stjålet Sandys identitet. Svindleren har brukt identiteten hans over lengre tid, og Sandy er den som risikerer å få svi for tingene hun har gjort.

Situasjonen forverres når politiet spør Daniel, den nye sjefen hans, om Sandy noen gang har benyttet seg av narkotika. Etterforsker Reilly sier at Sandys navn ble brukt til å kjøpe narkotika fra noen som heter Paolo i Florida. Selv om Sandy er uskyldig, sier Reilly at Sandy juridisk ikke er utenfor mistanke før de har klare bevis for Dianas skyld. Så Sandy er fremdeles mistenkt i lovens øyne. I tillegg kan ikke politiet i Denver egentlig gjøre noe, så lenge den virkelige identitetstyven befinner seg utenfor Denver. Sandy ønsker å finne Diana selv, og overbevise henne om å stå frem som den egentlige skyldige. Sjefen hans Daniel gir Sandy en uke på å rydde opp i alt rotet, ellers mister Sandy den nye jobben sin.

Sandy klarer å spore opp Diana i Florida. Men når han konfronterer henne, angriper Diana ham og stjeler leiebilen hans. Men hennes egen bil står fremdeles i nærheten, og Sandy oppdager adressen hennes i den forlatte bilen hennes. Han undersøker huset hennes, som er fullt av produkter og stjålne kredittkort. Diane kommer hjem. Men kort tid senere dukker to kriminelle, Marisol og Julian, opp. De er rasende fordi Diana tidligere solgte stjålne kredittkort som ikke fungerer. Sandy og Diana stikker av sammen. Sandy ønsker at Diane skal tilstå at hun stod bak tyveriet av hans identitet. Hun samtykker i å hjelpe ham, men på den betingelse av at politi ikke skal involveres. Sandy sier seg enig. Men han planlegger i all hemmelighet å ha politi i nærheten når Diane skal snakke med Sandys sjef Daniel. Sandy og Diane reiser deretter til Denver med bil. Underveis tar ting helt av, og de to skaper et bånd seg imellom.

En kveld spiser de middag sammen, og Diana innrømmer at hun ikke kjenner hennes virkelige navn på grunn av oppveksten hennes som fosterbarn. Politiet dukker opp og arresterer begge to for identitetstyveriene som Diane stod bak. Men de klarer å stikke av fra en politibil. Etter enkelte komplikasjoner kommer de endelig frem til Denver, hvor Diana spiser middag sammen ed Sandys familie. Neste morgen oppdager Sandy at Diana har forsvunnet, men hun la igjen en lapp hvor hun ba om unnskyldning for alle problemene hun har forårsaket.

Sandy forbereder seg på å slutte i jobben sin ettersom han ikke klarte å bevise sin egen uskyld. Men sjefen Daniel forteller ham at Diana har tilstått alt sammen til politiet. Etterforsker Reilly forteller Sandy at han ikke lenger er ansett som mistenkt i etterforskningen, etter at Diana ble arrestert. Ett år senere besøker Sandy og familien hans Diana i fengsel, og Sandy har fått tak i en fødselsattest som forteller at det egentlige navnet hennes var Dawn Budgie. De er begge enige om at dette er et forferdelig navn. Når Diana er på vei tilbake til cellen sin, fornærmer en vakt henne. Diana slår ned vakten, og en annen vakt bruker elektrosjokkvåpen mot henne - samtdig som Sandy blir stående og se på dette opptrinnet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.nytimes.com/2013/02/08/movies/identity-thief-stars-jason-bateman-and-melissa-mccarthy.html; besøksdato: 7. april 2016.
  2. ^ http://www.bbfc.co.uk/releases/identity-thief-2013-1; besøksdato: 7. april 2016.
  3. ^ http://www.adorocinema.com/filmes/filme-196847/; besøksdato: 7. april 2016.
  4. ^ http://www.imdb.com/title/tt2024432/; besøksdato: 7. april 2016.
  5. ^ http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=196847.html; besøksdato: 7. april 2016.
  6. ^ http://www.the-numbers.com/movie/Identity-Thief; besøksdato: 7. april 2016.
  7. ^ a b c d e f g h i j k l http://www.imdb.com/title/tt2024432/fullcredits?ref_=tt_ql_1; besøksdato: 7. april 2016.
  8. ^ a b c d e (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  9. ^ a b nmhh.hu[Hentet fra Wikidata]
  10. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 17. august 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]