I maktens skygge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
I maktens skygge
orig. Im Schatten der Macht
Generell informasjon
Utgivelsesår2003
Prod.landTyskland
Lengde180 min.
SpråkTysk
Bak kamera
RegiOliver Storz
ProdusentRegina Ziegler
ManusforfatterOliver Storz
MusikkKlaus Doldinger
SjeffotografHans Grimmelmann
KlippHeidi Handorf
Eksterne lenker

I maktens skygge (orig. Im Schatten der Macht) er en tysk spillefilm i to deler laget for fjernsynskanalen ARD som handler om Guillaume-skandalen. Filmen tar for seg de siste fjorten dagene før Willy Brandt går av som kansler. Den ble en stor publikumssuksess, og har mottatt flere priser.

Handling[rediger | rediger kilde]

Våren 1974 var Willy Brandt som forbundskansler i et spesialtog for å drive valg-kamp i Nord-Tyskland. Han blir ledsaget av journalister, livvakter og hans partisekretær Günter Guillaume, som på dette tidspunktet har vært mistenkt for å være østtysk spion i ett år. Willy Brandt kjenner til disse mistanken mot Guillaume, men han har fulgt rådene fra presidenten for Verfassungsschutz, Günther Nollau, og innenriksminister Hans-Dietrich Genscher, om å vente til de har funnet tilstrekkelige beviser i saken.

Men disse undersøkelsene har allerede dratt ut i lang tid men uten brukbare resultater, og derfor blir Hans-Dietrich Genscher mer og mer nervøs. Han setter Nollau under press for å endelig arrestere Guillaume og få ham dømt, eller stoppe hele etterforskningen. I likhet med Genscher frykter Nollau også for sin egen karriere, og overlater til tross for mangel på beviser saken til den føderale statsadvokaten. Han utsteder umiddelbart en ransakingsordre. Guillaume kommer tilbake til Bonn etter en ferie i Sør-Frankrike, og blir arrestert sammen med sin kone Christel. Guillaume ber om å få snakke med kansleren. Men fordi han blir nektet dette, forblir han taus fra da av. Detaljer fra saken blir snart lekket til den politiske opposisjonen og til tabloidene.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]