I Have Dreamed

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«I Have Dreamed» er en amerikansk sang fra Rodgers' og Hammersteins musikal The King and I (1951). I den originale Broadway-oppsetningen ble den framført av Doretta Morrow and Larry Douglas i rollene som Tuptim og Lun Tha.[1]

Den har siden blitt en standardsang, med mange artister som har gjort innspillinger av den. Melodien har blitt anklaget for å ha likheter med Alfred Newmans «The Hill of the Brilliant Green Jade», fra filmen The Keys of the Kingdom (1944) med Gregory Peck i hovedrollen, [2] selv om bare syv noter er de samme.

I musikalen synger rollefigurene Lun Tha og Tuptim over hvordan de har drømt om at deres ekte kjærlighet blomstrer, mens de forbereder seg på å flykte fra kongens pallast. Dette er i kontrast til den [subdued] stemningen i sangen «We Kiss in a Shadow», da de frykter at kongen vil få vite om deres kjærlighet.

«I Have Dreamed» ble tilføyd under musikalens prøveoppsetninger utenbys. Sangen ble innspilt til soundtracket fra filmatiseringen i 1956, men ingen opptak ble filmet hvor «I Have Dreamed» ble framført, bare som ledsagende musikk forut for «We Kiss in a Shadow»-sekvensen. «I Have Dreamed» er derimot med på soundtrackalbumet.

Nynorsk versjon[rediger | rediger kilde]

  • Hartvig Kiran har skrevet en nynorsk tekst. Tittelen er «Eg har drøymt».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ The King and I : The official source for Broadway information
  2. ^ «Film Score Click Track». Arkivert fra originalen 23. september 2016. Besøkt 22. august 2014.