I’m in Love with My Car

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «I'm in Love with My Car»)

«I'm in Love With My Car» er en sang av det britiske rockebandet Queen. Den er skrevet og sunget av trommeslageren Roger Taylor, og er en av de mest kjente han har skrevet for Queen. Den er sang nummer 3 på albumet A Night at the Opera fra 1975, 3 minutter og 5 sekunder lang.

Den var opprinnelig en spøk, i det minste ble den ansett å være det av Brian May da han hørte et demo-opptak av den. På dette opptaket spiller Taylor selv gitar (red special), mens Brian May tar seg av dette på senere opptak. Roger Taylor sang hovedvokalen, og fikk dermed demonstrert sin kontratenor. Billydene på slutten av sangen stammer fra Taylors bil på den tiden, en Alfa Romeo. Sangen er tilegnet John Harris, en av bandets roadies, som hadde inspirert Taylor til å skrive teksten. Hans Triumph TR4 skal ha vært «hans livs kjærlighet».

Da den første singelen fra albumet skulle slippes ba Taylor Freddie Mercury som skrev sangen på A-siden (Bohemian Rhapsody) å sette «I'm in Love With My Car» på B-siden, fordi han var så glad i den. Det sies at han stengte seg selv inne i et skap inntil Mercury aksepterte. Denne avgjørelsen kom til å gi bandet et internt problem, Taylors nummer var bare en B-side, men det genererte like mye royalties som A-siden gjorde.

Sangen ble ofte spilt på konserter i perioden 1977-'81. Taylor sang og spilte trommer, mens Mercury spilte piano. Roger Taylor gjorde covere av sangen under solokonserter og konserter med The Cross. Under disse spilte han gitar istedenfor trommer.

Den har blant annet blitt brukt i reklamer for bilmerket Jaguar.

Kilder[rediger | rediger kilde]