Huset med det rare i

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Huset med det rare i
Generell informasjon
SjangerBarneprogram
Prod.landNorge
Sendeår1992–2004
Lengde25 (per episode)
SpråkNorsk
Sending
Periode7. sep. 199228. sep. 2004
TV-kanalNRK, NRK1 (1996)
Eksterne lenker
IMDb

Huset med det rare i er en serie på barne-tv som gikk på NRK1 fra 1992 til 2004. Fra 1992 til 1993 var Minken Fosheim, Øyvin Berven og Marianne Furevold programledere. Deretter ble Fosheim og Berven byttet ut med Ingunn Kyrkjebø og Johannes Joner. Programmet ble regnet for å være NRKs storsatsing for barn i 1992[1] og ble delvis skapt for å møte konkurransen fra TV 2 som startet sine sendinger på samme tid.

Det ble også laget egne spin-off-serier med Furevold som ble kalt Loftet med det rare i og Boioioiing og andre serier med Melvin Nesset kalt Kjelleren med det rare i og Melvin på sommertur som ikke hadde tilknytning til de øvrige bortsett fra lokalene eller universet generelt. Disse to skilte seg fra originalserien ved at den mest baserte seg på visning av små kortfilmer framfor handlinger rundt programlederne.

Huset med det rare i ble spilt inn i en gammel herskapsvilla i Madserud allé mellom Skøyen og Frogner i Oslo. Dette var også opptakssted for julekalenderen Amalies jul fra 1995.

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «FRA ROCK TIL BARNE-TV». VG. 28.8.1992. «I fjor gjorde hun suksess som rockartist i «The Forbidden Planet» på ABC-teatret, i høst skal hun være gjennomgangsfigur i NRKs nye, store barnesatsning; «Huset med det rare i».» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]