Hugh McGregor Ross

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Current event marker.svgNylig avdød: Denne artikkelen handler om en person som nylig er avgått ved døden. Biografier om nylig avdøde blir ofte utvidet som følge av ny informasjon i nekrologer, og det kan hende at teksten ikke er fullt ut oppdatert ennå. Vær oppmerksom på at artikkelen kan bli endret, og vis ellers vanlig kritisk sans til det du leser i Wikipedia.
Hugh McGregor Ross

Hugh McGregor Ross (født 31. august 1917 i Nairobi, Kenya, død 1. september 2014, Painswick, Gloucestershire, England) var en tidlig pioner innen den britiske databehandlingsprosessen. Han var involvert i standardiseringen av ASCII og ISO 646 og jobbet tett sammen med pioneren Bob Bemer. ASCII ble først allment kjent i Europa som Bemer-Ross koden.

Ross var også en av de tre designerne bak ISO 6937 som han lagde sammen med Peter Fenwick og Luek Zeckondorf. Han var en av de viktigste arkitektene bak den universelle Tegnsett ISO / IEC 10646 da den først ble unnfanget. Hugh var ekspert i Thomas-evangeliet i Bibelen og han skrev flere bøker om dette evangeliet. Han var også kveker og har skrevet om George Fox.