Hotell (TV-program)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hotell
Generell informasjon
SjangerUnderholdningsprogram
Prod.landNorge
Sendeår1990
Sesonger1
Episoder5
Lengdeca 120 (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
ProgramlederTurid Øversveen
Øystein Bache
KommentatorRune Gokstad
MedvirkendeGerhard Helskog
Arne Hjeltnes
Rune Gokstad
Bak kamera
ProdusentPål Veiglum
Sending
Periode6. jan.10. feb. 1990
TV-kanalNRK
Eksterne lenker
IMDb

Hotell var et norsk direktesendt underholdningsprogram med Turid Øversveen og Øystein Bache som gikk på NRK vinteren 1990. Programmet gikk lørdagskveldene og strakk seg over det meste av kvelden. I tillegg hadde Gerhard Helskog en debattsekvens og Arne Hjeltnes faste humorinnslag som "Ærlige Arne"[1] (han huskes kanskje fra skjult-kamera stuntet der han omorganiserte en av hotellets heiser som et toalett, hvorpå han lot som han satt på do til forskrekkelse for tilfeldige gjester som skulle ta heisen). Rune Gokstad hadde også noen innslag, mens Otto Jespersen og Jens Brun-Pedersen spilte rollene som «Bjarne og Gunnar».

Sendingene gikk fra SAS-hotellet i Oslo. Noe som forøvrig skapte en del kritikk og påstander om snikreklame.[2]

Innhold[rediger | rediger kilde]

Hotell bestod av flere sekvenser. Delen som ble kalt «Lobby» kom etter en times sending, og etter den fulgte «Video-Vinduet». Til slutt kom «Nattklubb» som var debattsekvensen. Den britiske komiserien Hotell i særklasse ble sendt midtveis i programmet.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b VG - TV-program lørdag (06.01.1990)
  2. ^ VG - Rampelys: «Hotell-moro» i Stortinget (05.01.1990) «NRKs lørdagsunderholdning fra SAS-hotellet blir tatt opp i Stortinget. Leder for kirke- og undervisningskomiteen, Theo Koritzinsky, mener at NRK går altfor langt i sitt samarbeid med private bedrifter.»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]