Homer’s Odyssey

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Homer's Odyssey»)
Simpsons-episode
«Homer’s Odyssey»
Episode nummer 3
Sesong 1
Produksjonskode 7G03
Originalt vist 21. januar 1990
Vist i Norge -
Tavlespøk«I will not skateboard in the halls»
SofaspøkFamilien skynder seg opp i sofaen, som kollapser
Regissør Wes Archer
Manusforfatter Jay Kogen
Wallace Wolodarsky
Liste over Simpsons-episoder...
Simpsons sesong 1
# Tittel
1 «Simpsons Roasting on an Open Fire»
2 «Bart the Genius»
3 «Homer's Odyssey»
4 «There's No Disgrace Like Home»
5 «Bart the General»
6 «Moaning Lisa»
7 «The Call of the Simpsons»
8 «The Telltale Head»
9 «Life on the Fast Lane»
10 «Homer's Night Out»
11 «The Crepes of Wrath»
12 «Krusty Gets Busted»
13 «Some Enchanted Evening»
14 «[[]]»
15 «[[]]»
16 «[[]]»
17 «[[]]»
18 «[[]]»
19 «[[]]»
20 «[[]]»
21 «[[]]»
22 «[[]]»
23 «[[]]»
24 «[[]]»
25 «[[]]»

«Homer's Odyssey» var den tredje halvtimeslange Simpsons-episoden som ble vist på TV.

I episoden blir Homer en forkjemper for innbyggernes sikkerhet i Springfield.

Episoden markerer den første opptredenen til Duff Beer, den treøyde fisken Blinky, og Waylon Smithers (introdusert som afroamerikaner på grunn av kommunikasjonsproblemer med de koreanske animatørene, men senere endret til gul og bortforklart med å ha hatt en ekstrem brunfarge etter å ha solt seg). Smithers ble tidligere hørt i «Simpsons Roasting on an Open Fire». Sjefen for politiet i Springfield, Clancy Wiggum, har også sin første formelle opptreden i denne episoden. I tillegg møter vi bussjåføren Otto Mann, Jasper Beardley, Sam og Larry, Mr. og Mrs. Winfield og tvillingene Sherri og Terri for første gang. Barts første tulleringing til Moe SzyslakMoe's Bar er med, da han ringer og spør etter «Freely, initialer I.P.» (noe som får Moe til å spørre etter en person som oversatt til norsk blir hetende «Jeg Tisser Frivillig»).

Handling[rediger | rediger kilde]

Mrs. Krabappel tar med seg klassen til Bart på en tur til Springfield atomkraftverk. Homer kjører gjennom kraftverket på en elektrisk bil for å finne klassen og si hei til Bart, men i et uoppmerksomt øyeblikk kjører han inn i et rør, noe som får kraftverket til å slå seg ned.

Homer får sparken for å ha brutt sikkerhetsreglene gjentatte ganger. Nedbrutt og ikke i stand til å finne seg nytt arbeid skriver han et avskjedsbrev og drar for å hoppe ned fra en bro. Lisa finner brevet og sier ifra til familien. De skynder seg avgårde til broen for å stoppe ham, og blir nesten nedkjørt av en lastebil som kjører for fort. Homer får dratt familien i sikkerhet i siste liten.

Homer går ut på et sikkerhetskorstog for å gjøre Springfield til en sikrere by å bo i. Fartshumper, advarselsskilter og plakater blir plassert over hele byen. Da han blir lei av trafikksikkerhet drar han for å gjøre Springfield atomkraftverk til et sikrere sted. For å få en slutt på oppstyret Homer skaper, bestemmer C. Montgomery Burns seg for å gi jobben som sikkerhetsansvarlig til ham, noe som innebærer en lønnsøkning. Homer takker ja til jobben, og sier til dem som lager opptøyer på jobben at de skal dra hjem, siden han nå har fått jobben som sikkerhetsansvarlig og skal gjøre atomkraftverket sikkert.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]