Home Town Story

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Home Town Story
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1951
Prod.landUSA
Lengde61 min[1]
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiArthur Pierson
ProdusentArthur Pierson (ukreditert)
ManusforfatterArthur Pierson
MusikkLouis Forbes
SjeffotografLucien Andriot
KlippWilliam F. Claxton
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Budsjett200 000 dollar[2]
Totalomsetning334 000 dollar[3]
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

Home Town Story er en amerikansk dramafilm fra 1951 regissert av Arthur Pierson, som også skrev manus og produserte filmen for Wolverine Productions. Metro-Goldwyn-Mayer kjøpte distribusjonsrettighetene. I hovedrollene spiller Jeffrey Lynn, Donald Crisp, Marjorie Reynolds og Alan Hale jr. Filmen handler om en mann som returnerer til hjembyen etter en mislykket politisk karriere og begynner en kamp mot kapitalismen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Blake Washburn (Jeffrey Lynn) returnerer til hjembyen etter å ha tapt gjenvalget til senator, og tar over driften av onkelens avis, Fairfax Herald. Blake er overbevist om at Robert MacFarland, sønn av den velstående forretningsmannen John MacFarland (Donald Crisp), er ansvarlig for at han ikke ble gjenvalgt, og begynner en kamp mot kapitalismen. Han er spesielt interessert i å sverte MacFarlands firma og undersøker derfor om firmaet forurenser den lokale elven. Skuffelsen er stor når han innser at dette ikke er tilfelle. I stedet for å gi opp fokuserer han heller på den høye fortjenesten store firma generelt har.

Etterhvert blir både Blakes kjæreste, Janice Hunt (Marjorie Reynolds), og hans venn og kollega, Slim Haskins (Alan Hale jr.), bekymret for at han går for langt. Blake innrømmer at han har brukt sin stilling i avisen i håp om å kunne fortsette sin politiske karriere, men hans kjæreste mener at han ikke har noe i politikken å gjøre. Hun truer med å avslutte forholdet dersom han ikke innser dette selv.

Vendepuktet kommer når Blakes yngre søster, Katie (Melinda Plowman), blir fanget i en gruve under en utflukt med skoleklassen hennes. John MacFarland hjelper til med å få reddet henne ut og flyr henne i privatflyet sitt til sykehus der hun blir operert. På sykehuset ser Blake at MacFarlands firma har produsert motoren i respiratoren som hjelper søsteren å puste, og han innser at MacFarland har vært med på å redde livet hennes. Han innser samtidig at det ikke bare er de store firmaene som har høy fortjeneste, men også de som får benytte seg av produktene deres.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Filmen, som hadde arbeidstittelen The Headline Story, ble innspilt på Hal Roach Studios i begynnelsen av 1950, med støtte fra filmavdelingen til General Motors Corporation.[4] Den hadde et budsjett på 200 000 dollar.[2] Arthur Pierson både skrev manus, regisserte og produserte filmen for Wolverine Productions, og Metro-Goldwyn-Mayer kjøpte distribusjonsrettighetene. Hverken General Motors eller Wolverine Productions ble nevnt i den ferdige filmen eller i rettighetsdokumentene.[4] Bare én scene viser en fremstående General Motors-bil, Cadillacen som ble kjørt av rollefiguren John MacFarland.[4] Hovedrolleinnehaver Jeffrey Lynn fant heller ikke ut hvem som hadde finansiert filmen før mange år senere.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «HOME TOWN STORY (A)» (engelsk). British Board of Film Classification. 3. mai 1951. Arkivert fra originalen 12. februar 2017. 
  2. ^ a b Buskin, Richard (2001). Blonde Heat: The Sizzling Screen Career of Marilyn Monroe (engelsk). Billboard Books. s. 71. ISBN 978-0823084142. 
  3. ^ The Eddie Mannix Ledger (engelsk). Los Angeles: Margaret Herrick Library, Center for Motion Picture Study. 
  4. ^ a b c «Home Town Story» (engelsk). Det amerikanske filminstituttet. Arkivert fra originalen 6. mars 2016. 
  5. ^ Buskin, Richard (2001). Blonde Heat: The Sizzling Screen Career of Marilyn Monroe (engelsk). Billboard Books. s. 68. ISBN 978-0823084142. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]