Homansbyen stasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Homansbyen
(potensiell stasjon)
Fellestunnelen
Land Norge Norge
By Oslo
Sted Homansbyen
Type T-bane
Avstand fra
Stortinget
Rundt 1,7 km
Åpnet Stasjonen er i planleggingsfasen
Tjenester
Linje(r) Linje 1 Linje 2 Linje 3 Linje 4 Linje 5 Linje 6 

Homansbyen stasjon er en planlagt ny T-banestasjon som skal ligge mellom Majorstuen stasjon og Nationaltheatret stasjon. Grunnen til byggingen er at det er rundt 2000 meter mellom Majorstuen stasjon og Nationaltheatret stasjon (dette vil dog bli redusert med et par hundre meter ved byggingen av ny Majorstuen stasjon), noe som er svært langt i sentrum av en storby. Forøvrig er vanlig lengde mellom stasjonene på T-banen i Oslo rundt 750-800 meter.

Bystyret i Oslo har vedtatt byggingen og finansieringen som en del av Oslopakke 3. Byggestart skjer etter planen i 2014 og stasjonen åpnes etter planen i 2017. Man regner med at 10 000 reisende vil bruke Homansbyen stasjon pr døgn. Ruter As - som vil eie og drifte stasjonen hvis den blir bygget - er derimot svært skeptiske til stasjonen, og vil ikke ha den bygget.[1]

En stasjon mellom Majorstuen og Nationaltheatret nær Homansbyen lå i de opprinnelige planene for Undergrunnsbanen, men ble skrinlagt etter det store raset som ledet til byggingen av nå nedlagte Valkyrie plass stasjon isteden.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Skrinlegger underjordisk stasjon». NRK Østlandssendingen. 27. juli 2006. Besøkt 9. januar 2011.