Holmlia Fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Holmlia
Holmlia Fotball
Stiftet oktober 1983
Hjemmebane Lusetjern kunstgress
Liga 3. divisjon, avdeling 2
Administrasjon
Styreleder Yngvar Øian
Hovedtrener Per Utne
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Holmlia Fotball (stiftet oktober 1983) er en norsk fotballklubb fra Holmlia i Oslo og er del av idrettslaget Holmlia Sportsklubb. Klubben spiller på seniornivå i 3. divisjon og hjemmebanen er Lusetjern kunstgress.

Historie[rediger | rediger kilde]

Holmlia Sportsklubb ble stiftet oktober 1983 og samtidig ble en egen fotballavdeling også opprettet. Laget levde lenge en anonym tilværelse i de lavere divisjoner inntil de i 2008 sikret seg opprykk til 3. divisjon.[1] Da hadde laget rykket opp fire divisjoner på fire sesonger. Debutsesongen i 3. divisjon 2009 endte laget på en syvende plass og laget sikret dermed videre spill i divisjonen.

Foran den påfølgende sesongen vedtok Norges Fotballforbund å halvere antall avdelinger i 3. divisjon, hvilket betydde at syv av de totalt tolv lagene i Holmlias 3. divisjonsavdeling kom til å rykke ned etter endt sesong. Hjulpet av en god hjemmebanestatistikk greide Holmlia å holde plassen også i 2010-sesongen ved tilslutt å ende på trygg grunn med en femteplass.

I samme sesong gjorde også laget sin beste NM-innsats hittil. I kvalifiseringsrunde nummer en ble ROS slått 9-3[2], men i siste kvalifiseringsrunde ble Modum for sterke og slo Holmlia 3-2.[3] Året etter, i 2011, gikk det enda bedre. De slo Borgen 2-1 i den første kvalifiseringsrunden og Bøler 4-1 i den andre kvalifiseringsrunden.[4] Dermed kvalifiserte de seg for første gang til NM og møtte Sarpsborg 08 i første ordinære runde. Dette oppgjøret endte med tap 1-3.[5]

Kjente spillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]