Heythrop College

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Heythrop College
Grunnlagt1971
BeliggenhetKensington and Chelsea
LivssynDen romersk-katolske kirke
Nettstedhttp://www.heythrop.ac.uk, https://web.archive.org/web/20180827222647/http://heythrop.ac.uk/
Kart
Heythrop College
51°29′57″N 0°11′25″V

Heythrop College var et kollegium underlagt University of London. Det holdt til på Kensington Square i Kensington i London. Det tilbød grader i filosofi og teologi og det ble også drevet forskning innen relaterte områder. Frem til 1960-årene tok det bare imot jesuitter som studenter, men det ble åpent for andre også.

Det ble grunnlagt i 1614 av jesuitter i Leuven i Belgia, og flyttet i 1624 til Liège. I forbindelse med krigene etter den franske revolusjon flyttet det til England, som da igjen hadde åpnet for katolsk virksomhet i landet. Det var først delt i to avdelinger: Det ble undervist i filosofi ved Stonyhurst College i Lancashire og i teologi ved St. Beunos i det nordlige Wales.

I 1926 flyttet de to avdelingene sammen i Heythrop i Oxfordshire. De flyttet så til London i 1970, men beholdt navnet Heythrop. I 1971 ble det et kollegium ved University of London, og i 1993 flyttet det til sin bygning i Kensington. Kollegiet opphørte 31. januar 2019.[1]

Biblioteket har en av Englands største samlinger av tidlige teologiske tekster, hvorav mange bind måtte oppbevares utenfor campus. Heythrop Journal ble gitt ut av kollegiet, og det drives et senter for kristen og interreligiøs dialog der.

Studenter ved presteseminaret Allen Hall hadde mulighet til å ta tilleggsutdannelse ved Heythrop College, hvilket medførte at flere norske katolske prester har deler av sin utdannelse derfra. Oslos biskop Bernt Ivar Eidsvig, som riktignok ikke studerte ved Allen Hall, har tatt lisensiatstudier der.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Heythrop College». University of London (engelsk). Arkivert fra originalen 17. desember 2019. Besøkt 23. februar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]