Heimly Folkehøgskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Heimly Folkehøgskole
LandNorge
KommuneSenja kommune
Beliggenhet

Heimly Folkehøgskole var en folkehøgskoleFinnsnes i Troms, eid av Normisjon. Skolen ble lagt ned i 2001 etter å vært drevet som Heimly folkehøgskole – Forfatterskolen siden 1995.

Heimly ble etablert som ungdomsskole i 1916 av Troms Indremisjon og skulle være et tilbud på kristen grunn for ungdom som ville ha videre utdanning.

Etter sviktende elevgrunnlag fra og med slutten av 1980-tallet var det stillstand ved Heimly folkehøgskole skoleåret 1994/95, før skolen gjenoppstod som «Forfatterskolen» høsten 1995.

Heimly folkehøgskole – Forfatterskolen var et skoletilbud der en rekke av landets forfattere var engasjert som gjestelærere og tekstveiledere. Noen av skolens elever har også debutert og etablert seg som forfattere. Blant dem er Olaug Nilssen, Mirjam Kristensen, Øyvind Ådland og Inger Bråtveit. Rektor i perioden 1996 til 2001 var Ole Reinlund.

Skolen ble lagt ned i 2001 da det ikke lyktes å etablere et høyt nok elevtall.

Administrasjonsbygget ble solgt til Metodistkirken, og i disse lokalene drives Heimly Musikk- og Friluftsbarnehage, som ble etablert i 2000 som et underbruk av Heimly folkehøgskole AS. Hovedbygget fra 1916, samt det tidligere «jenteinternatet» ble solgt til Lenvik kommune i 2007. I disse lokalene har det vært drevet asylmottak siden 2002.