Haugar Vestfold Kunstmuseum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Koordinater: 59°16′3,5292″N 10°24′43,798″Ø

Haugar Vestfold Kunstmuseum overtok lokalene etter sjømannsskolenHaugar i Tønsberg 1993. Bildet viser den nybygde skolen 1925.

Haugar Vestfold Kunstmuseum, ofte bare kalt Haugar, er et kunstmuseum i Tønsberg i Vestfold med utstillinger av hovedsakelig norsk samtidskunst. Museet ligger på en høyde midt i byen, Haugar, der det i vikingtiden var tingsted. Kunstmuseet har overtatt lokalene etter den tidligere Sjømannsskolen på Haugar som ble bygd 19181921. Museet ble dannet som en stiftelse av Vestfold fylkeskommune og Tønsberg kommune i 1993 og åpnet for publikum i september 1995.

Museet har et publikumsareal på ialt nesten 2000 m² og et omfattende årlig utstillingsprogram med stadig skiftende utstillinger av både eldre kunst og samtidskunst fra inn- og utland. Museet hadde lenge en fast utstilling av Odd Nerdrums malerier. Den er seinere erstattet med verker av blant andre Kjartan Slettemark og Frans Widerberg. Museet har også en rekke aktiviteter rettet mot barn og unge.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Hvis du vet mer om emnet, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den eller foreslå endringer.