Harry Harris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Harry Harris

Admiral Harry Harris er øverstkommanderende for Joint Task Force Guantanamo og kommandant for Guantanamo Bay detainment camp i Guantanamo Bay Naval StationCuba.

Kontreadmiral Admiral Harry B. Harris jr. ble født i Yokosuka i Japan og vokste opp i Tennessee og Florida i USA. Han fullførte sin militære grunnutdannelse som offiser i 1978, og ble så postert som kampflyver på hangarskip. Han steg i gradene etterhvert som han ble postert blant annet i Middelhavet og i Japan. Han deltok under den andre Irak-krigen og på kommandonivå for flyoperasjoner over Afghanistan.

I mars 2006 ble han øverstkommanderende for Joint Task Force Guantanamo og kommandant for Guantanamo Bay detainment camp.

Etter at tre fanger i fangeleiren begikk selvmord sommeren 2006, kalte Harris deres handlinger for asymmetrisk krigføring fra deres side (an act of asymmetric warfare). Han hadde lest de tres selvmordsbrev, og gav uttrykk for at det ville være greit å offentliggjøre dem så snart etterforskningene rundt selvmordene var avsluttet. Men han gjorde samtidig oppmerksom på at en beslutning om å offentliggjøre dem.

Til TV2 Norge i januar 2007 svarte han istemmende da han ble spurt om han trodde at selvmordene var foretatt for å skade USAs omdømme.

Referanser[rediger | rediger kilde]

http://www.navy.mil/navydata/bios/navybio.asp?bioID=136