Harold Ivory Williams jr.

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Harold Ivory Williams Jr.»)
Harold Ivory Williams jr.
Født25. aug. 1949[1]Rediger på Wikidata
Baltimore
Død9. juni 2010[1][2]Rediger på Wikidata (60 år)
Durham
BeskjeftigelsePianist, jazzmusiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA

Harold Ivory Williams jr. (født 1949, i Baltimore, Maryland, død 2010) var en amerikansk jazzmusiker som spilte på flere instrumenter, blant annet keyboard, orgel og piano.

Williams var aktiv innen den lokale kirken hvor både hans bestemor og begge hans foreldre var pastorer og organister på et eller annet tidspunkt. Han ble ofte etterspurt over hele byen på grunn av sin jazz-musikk. Han var med på albumet, The Best Of James Cleveland og på Gospel Music Workshop of America. Han ble på 1960-tallet blitt regnet som et musikalsk geni. Han spilte ikke bare jazz-musikk, men også en god del gospel og klassisk musikk.

Han spilte flere musikalske stykker med flere kjente amerikanske musikere. Williams, som da var på randen av internasjonal suksess, ble til slutt tvunget til å stoppe på grunn av en ødeleggende sykdom som gjorde det umulig for ham å spille musikk mer. Han fortsatte likevel med å spille i kirken helt frem til sin død i 2010.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Social Networks and Archival Context, oppført som Harold Ivory Williams, SNAC Ark-ID w65m6f98, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.heraldsun.com, arkiv-URL web.archive.org[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]