Hans Scheike

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hans Scheike
Født5. juni 1924Rediger på Wikidata
Stockholm
Død27. nov. 2019[1]Rediger på Wikidata (95 år)
BeskjeftigelseSkribent Rediger på Wikidata
NasjonalitetSverige

Hans Gösta Louis Scheike (født 5. juni 1924, død 27. november 2019) var en svensk grafolog og sektleder som i 1988 ble dømt for seksuelle overgrep mot mindreårige.

Scheike utviklet en alternativ medisinsk behandlingsform som han kalte risterapi. Formålet med risterapi er å bryte negative adferdsmønster og bearbeide psykiske spenninger hos kvinner. Dette oppnås gjennom å gi kvinnen ris på baken med bjørkeris, gjerne plukket av kvinnen selv. Om metoden utføres rett, vil dette lede til en dypere harmoni hos pasienten.

Sommeren 1988 drev Scheike, som på den tiden levde sammen med tre kvinner, en «sommerleir» for unge jenter. Under påskuddet av å arrangere rideleir, ble tre unge jenter på 11, 11 og 13 år rekruttert til å tilbringe sommeren på en gård i Bergslagen. Det viste seg raskt at det ikke var en rideleir jentene var deltagere på, men et sted de ble utsatt for seksuelle overgrep. Saken fikk stor oppmerksomhet i Sverige og svensk tabloidpresse kalte Scheike og hans kvinner for sexsekten. Scheike ble dømt til 3 års fengsel for seksuelle overgrep mot mindreårige. Kvinnene ble dømt for medvirkning og mishandling og fikk opp til 18 måneders fengselsstraff.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Sektledaren Hans Scheike död – blev 95 år», utgitt 6. desember 2019, besøkt 30. juli 2020[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]