Hans Ritter von Adam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Hans Ritter von Adam (født 24. mai 1886 i Kongeriket Bayern, død 15. november 1917) var et tysk flyveress under første verdenskrig. Han hadde 21 nedskutte fiendtlige fly før han ble drept i en luftkamp i november 1917. Hans Adam var medlem av ordenen Königlicher Hausorden von Hohenzollern.

Hans Adam gikk inn i den kongelige bayerske hæren som en frivillig for en periode på ett år. Den 1. oktober 1906 tjenestegjorde han i det fjerde infanteriregimentet i Metz i det nåværende Frankrike. Etter hans år som frivillig soldat begynte han som forretningsmann i München. Da den første verdenskrig brøt ut var Adam tilbake i militær tjeneste som løytnant i den bayerske hæren. Adam kjempet blant annet i slaget om grensene og han ble såret i kampene rundt de franske festningene i Nancy-Épinal-regionen den 2. september 1914.

Adam ble utnevnt til skvadron-kommandant (Staffelführer) den 30. august 1917, etter at hans kollega Eduard Ritter von Dostler ble skutt ned. Løytnant Hans Ritter Adam ble skutt ned og drept av et britisk jagerfly den 15. november 1917 i nærheten av Langemarck. Den 20. mai 1919 ble Bayerns høyeste militære dekorasjon, Militär-Max-Joseph-Orden, tildelt posthumt til Hans Adam for hans militære prestasjoner som pilot under første verdenskrig.