Hamburger SV (kvinner)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hamburger SV
Hamburger Sportsverein e.V.
Stiftet1970
Nettsidehttp://www.hsvfrauen.de/
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneWolfgang-Meyer-Sportanlage
(2000)
LigaBundesliga
LandTyskland
Administrasjon
HovedtrenerAchim Feifel
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Hamburger Sportsvereins kvinnelag er kvinnefotballaget til den tyske fotballklubben Hamburger SV fra Hamburg. Førstelaget spiller i Bundesliga.

Historie[rediger | rediger kilde]

Hamburg satset på kvinnefotball så tidlig som 1970, og var relativt tidlig ute i Tyskland med det. De bemerket seg ikke nasjonalt før i 1976, da de kvalifiserte seg til gruppespillet, effektivt åttendedelsfinalen, i det tyske mesterskapet. Der røk de ut for FC Hellas Marpingen fra Saarland. Deretter var Hamburger SV borte fra mesterskap og cup i lengre tid, og dukket først opp i cupen for første gang i 1991-1992-sesongen, der de øyeblikkelig ble slått ut av Grün-Weiß Brauweiler. Hamburg greide endelig å kvalifisere seg til den første felles Bundesliga i 1997-1998. Hamburg var dermed også forhåndskvalifisert til cupens første runde, der de tapte stygt 0-8 for 1. FFC Turbine Potsdam. Hamburg endte også helt sist i Bundesliga og rykket ned.

Hamburg var tilbake i 2001-2002-sesongen, men rykket også da ned som dårligste lag. Året før greide Hamburg kunststykket å vinne sin første cupkamp, mot FCR Duisburg etter forlegning, et svært overraskende resultat. De tapte neste kamp på straffespark. Neste års cup, da altså cupen i 2001-2002, som korresponderte med perioden de hadde i Bundesliga, ble en stor overraskelse. Laget kom helt til finalen, der de tapte 0-5 mot 1. FFC Frankfurt.

Hamburg gikk rett opp, og deltok igjen i Bundesliga i 2003-2004-sesongen. Der ble det en svært overraskende sjetteplass for laget, som dermed kvalifiserte seg direkte til neste sesong for første gang. Hamburger SV forsvarte plassen også i 2004-05-sesongen med en niendeplass. I 2005-2006-sesongen gikk det langt bedre. Hamburger SV kom til kvartfinalen, som de tapte på forlegning mod Duisburg, og de endte på femteplass i serien. Deretter gikk det igjen nedover, og i 2007-08-sesongen sesongen var de to plussmål fra nedrykk. Igjen tok Hamburg et byks opp på midten av tabellen året etter, og har siden variert annenhvert år fra nedrykksstrid til øvre halvdel.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisiell hjemmeside