Hamachi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Hamachi
Utvikler LogMeIn Inc.
Nyeste versjon 2.0.2.85 (31. mars 2010)
Operativsystem Microsoft Windows, Mac OS X, Linux (beta)
Type P2P, VPN
Lisens Proprietær (Gratis for ikkekommersiell bruk)
Nettside www.logmeinhamachi.com
www.hamachi.cc

Hamachi er et konfigurasjonsfritt VPN-program som er i stand til å etablere direkte tilkobling mellom datamaskiner bak NAT-brannmurer. Programmet oppretter en tilkobling via Internett som svært tett emulerer tilkoblingen som ville eksistere hvis maskinene ble koblet over et lokalnettverk. Programmet er tilgjengelig for Microsoft Windows og Mac OS X, og har betaversjon for Linux.

Slik fungerer det[rediger | rediger kilde]

Hamachi er et sentralt styrt VPN-system, bestående av server cluster administreres av leverandøren av systemet og klienten programvare som er installert på sluttbrukerdatamaskiner.

Klientprogramvare legger et virtuelt nettverksgrensesnitt til en datamaskin, og den brukes for avskjære utgående samt injeksjonsbruk innkommende VPN trafikk. Utgående trafikk som sendes av operativsystemet til dette grensesnittet er levert til kunden, som krypterer og godkjenner det og sender det til destinasjonen VPN peer over et spesielt innvidde UDP forbindelse. Hamachi tiden behandler tunnelering av IP-trafikk, inkludert sendinger og . Windows-versjonen også gjenkjenner og tunneler IPX trafikk.

Hver klient etablerer og vedlikeholder en kontroll forbindelse til serveren klynge. Når forbindelsen er opprettet, klienten går gjennom en pålogging sekvens, etterfulgt av funn prosess og stat synkronisering. Påloggingsknappen trinn godkjenner klienten til tjeneren og omvendt. Funnet er brukt for å bestemme topologien av kundens internettforbindelse, spesielt for å detektere tilstedeværelsen av NAT og brannmur enheter på sin rute til Internett. Synkroniseringsserveren skritt bringer en klient visning av sin private nettverk synkronisert med andre medlemmer av disse nettverkene.

Når et medlem av et nettverk går tilkoblet eller frakoblet serveren instruerer andre jevnaldrende til enten å etablere eller rive ned tunneler til tidligere. Ved fastsettelse av tunneler mellom jevnaldrende, Hamachi bruker en server-assistert NAT Traversal teknikken ligner UDP hole punching. Detaljert informasjon om hvordan det fungerer ikke har blitt gjort offentlig. Leverandørens påstander "... til å mekle P2P forbindelser i omtrent 95% av alle tilfeller ..." Denne prosessen fungerer ikke på enkelte kombinasjoner av NAT-enheter, som krever at brukeren må eksplisitt sette opp en port fremover. I tillegg 1,0 rekke klientprogramvare er i stand til relésending trafikk gjennom leverandørspesifikke opprettholdt 'relésending servere.

I tilfelle uventet mister en forbindelse til serveren klienten beholder alle sine tunneler og starter aktivt sjekke statusen deres. Når serveren uventet taper kundens tilkobling, det opplyser klientens kolleger om fakta og forventer at de skal også starte liveliness sjekker. Dette gjør at Hamachi tunneler å tåle transient nettverk problemer på ruten mellom klienten og serveren samt korte perioder av komplette server utilgjengelighet.

Hver Hamachi klienten er tildelt en IP-adresse fra 5.0.0.0 / 8 adresse blokk. Denne adressen er tildelt når klienten logger seg inn i systemet for første gang, og er henceforth tilknyttet kundens public crypto tasten. Så lenge klienten beholder nøkkelen, kan logge på og bruke denne 5.xxx IP-adresse.

The 5.0.0.0 / 8 nettverk brukes for å unngå kollisjoner med private IP-nettverk som kan allerede være i bruk på klientsiden. Spesifikt – 10.0.0.0 / 8, 172.16.0.0/12 og 192.168.0.0/16. The 5.0.0.0 / 8 adresse blokering forbeholdt IANA og ikke er i bruk i Internet routing domenet, men dette er ikke garantert å fortsette. Den IANA gratis pool forventes å bli utmattet av februar 2011. Hvis dette området, er tildelt, Hamachi brukere vil ikke kunne koble til Internett-IP-adresser innen rekkevidde så lenge Hamachi klienten kjører.

I tillegg bruker en / 8 nettverk prefikset skaper en enkelt broadcast domene mellom alle klienter. Dette gjør det mulig å bruke LAN protokoller som bruker IP-sendinger på funnet og utlysningen tjenester over Hamachi-nettverk. Hamachi brukes ofte til gaming og fjernadministrasjon. Leverandøren gir gratis grunnleggende tjenester og ekstra funksjoner for et gebyr.

I februar 2007, en IP-nivå blokken var pålagt av Hamachi servere på deler av vietnamesisk Internet plass på grunn av "omfanget av misbruk av systemet stammer fra blokkerte adresser". Selskapet arbeider med en mindre påtrengende løsning på problemet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]