Halo Wars

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Halo Wars
UtviklerEnsemble Studios
UtgiverXbox Game Studios
DistributørSteam
Microsoft Store
KomponistStephen Rippy
PlattformXbox 360
Microsoft Windows[1]
Utgivelse26. februar 2009
20. april 2017[2]
SjangerSanntidsstrategispill
ModusEnspiller,[3] flerspiller,[3] samarbeid[3]
AldersgrensePEGI 16
Nettstedwww.halowars.com
Del av serien Halo

Halo Wars er et strategispill utviklet av Ensemble Studios og utgitt av Microsoft Game Studios, eksklusivt til Xbox 360. Spillet er satt til det populære Halo-universet, og ble utgitt den 27. februar 2009 i Europa.

Halo Wars tar for seg handlingen 21 år før det første skytespillet fra Halo serien, Halo: Combat Evolved.

Spillet inneholder både enspillerdel og flerspillerdel, og støtter Xbox Live funksjoner.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Spillet finner sted i det science fiction-universet fra Halo-serien, i løpet av det 26. århundre. I år 2525 angrep et kollektiv av fremmede raser, og erklærte mennesker en fornærmelse mot deres guder - forløperne. Kommandanten for krigsskipet Spirit of Fire heter kaptein James Cutter, en sterk leder som har fortjent beundring av sine underordnede. Men hans mangel på politiske ambisjoner hindrer ham fra å klatre lenger opp i rekkene.

Rett under Cutter står sersjant John Forge, en sjømann hvis hengivenhet til soldatene hans har ført til at han allerede blir fengslet to ganger for å ikke adlyde ordrer og engasjere seg i ordensforstyrrelser. Professor Ellen Anders, en forsker som er interessert i eldgamle ruiner etter de mystiske forløperne, blir med på en militær ekspedisjon sammen med Spirit of Fire. Skipet drives med hjelp fra Serina, en super-intelligent kunstig intelligens (AI) med sans for humor.

The Spirit of Fire blir sendt til den ødelagte planeten Harvest for å undersøke paktens aktivitet. Cutter får vite at pakten har gravd ut noe ved planetens nordlige pol. Når FNs sikkerhetsråds viktigste utpost på Harvest blir fanget, gir Cutter ordre om å ta igjen posten. Forge og hans tropper beseirer pakt-styrkene. Professpr Anders ankommer, og gjenkjenner et kart med koordinater som peker mot kolonien Arcadia. Spirit of Fire reiser derfor til Arcadia, hvor pakten allerede har begynt å raide byer og drepe sivile.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steam, Steam-ID 459220, besøkt 24. april 2022[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  3. ^ a b c Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 459220, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]