Haisommer 4 – hevnen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Jaws: The Revenge
Nasjonalitet USA USA
Språk Engelsk
Regissør Joseph Sargent
Manus Michael De Guzman
Produsent Joseph Sargent
Medvirkende Lorraine Gary,
Lance Guest,
Mario Van Peebles,
Michael Caine,
Karen Young,
Judith Barsi
Musikk Michael Small
John Williams
Sjeffotograf John McPherson
Klipp Michael Brown
Filmselskap Universal Pictures
Utgitt USA 17. juli, 1987
Lengde 89 / 91 min
Aldersgrense 16 år Norge (1987)
Budsjett $20 million
Forløper Haisommer 3

Haisommer 4 – hevnen (originaltittel: Jaws: The Revenge) er en amerikansk skrekkfilm fra 1987 regissert av Joseph Sargent. Hovedrollene i denne siste oppfølgeren av Haisommer-serien spilles av Lorraine Gary, Lance Guest og Mario Van Peebles.

Handling[rediger | rediger kilde]

I denne siste Haisommer-filmen er handlingen lagt til Bahamas. Sean Brody (Mitchell Anderson) bor sammen med sin mor Ellen (Lorraine Gary) på øya Amity, og har tatt over sin fars jobb som politisjef. Juleforberedelsene er i gang, og Sean er i ferd med å dra hjem for å kjøpe juletre sammen med forloveden idet han blir kalt tilbake på jobb. Han må sette ut i båten for å sjekke en markør som står på skakke. Vel fremme dukker en stor hvit hai opp og dreper ham og ødelegger båten. Den dramatiske hendelsen fører til at hans mor blir helt paranoid. Hun får det etterhvert for seg at haien er ute etter personlig hevn over Brody-familien, og anmoder sin andre sønn, Michael (Lance Guest), om å holde seg ute av vannet i fremtiden. Michael jobber for tiden med et forskningsprosjekt på Bahamas, hvor han nå bor sammen med sin kone Carla (Karen Young) og datteren Thea (Judith Barsi). Michael har ikke tenkt å gi opp forskningsprosjektet sitt og klarer omsider å overtale sin mor til å bli med dem til Bahamas og feire julen der. Vel fremme på Bahamas, fører møtet med flypiloten som fløy dem til Bahamas, Hoagie Newcombe (Michael Caine), til at hun kommer på andre tanker, og så smått begynner å få tilbake troen på livet. Men så en dag, mens Michael og hans forskerkollega Jake (Marion Van Peebles) er ute og forsker på konkylier, dukker en stor hvit hai plutselig opp.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Haisommer: hevnen regnes som den dårligste av denne filmserien og ble slaktet av kritikerne. Den var også den filmen som hadde lavest seertall av de fire [1].

Filmen er per november 2007 rangert som #98 av de 100 dårligste filmene på IMDb.

Ble i 1988 nominert til Golden Raspberry Awards i kategorien verste film og verste spesialeffekter i 1987. Den vant prisen for verste spesialeffekter.

Sluttsekvensen der haien drepes har hentet mye inspirasjon fra den første filmen. Den bruker også scener fra den første filmen.

I rollene[rediger | rediger kilde]