Haga (Akershus)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Koordinater: 60°3′10″N 11°22′22″Ø

Haga
Land Norge Norge
Fylke Akershus
Kommune Nes
Areal 0.62 km²
Befolkning 633[a] (2013)
Bef.tetthet 1 021 innb./km²
Postnummer 1929 Auli

Haga er et tettsted i Nes kommune i Akershus. Tettstedet har 633 innbyggere per 1. januar 2013, og ligger 11,5 kilometer sørvest for kommunesenteret Årnes og omtrent 14 kilometer nordøst for Sørumsand i nabokommunen Sørum. Tettstedet Aulifeltet ligger fire kilometer sør for Haga. Haga stasjon er stoppested på Kongsvingerbanen.

Stedet[rediger | rediger kilde]

Stedet ligger ved Glomma og var i flere hundre år det største sundstedet på Romerike. Haga er under sterk utbygging som pendlersted til Oslo. Her fantes det også inntil nylig Statoil bensinstasjon som nå drives videre som dagligvarebutikk. Tidligere hadde Haga mange dagligvarebutikker, postkontor og frisørsalong. Haga har også noe industri: Alna teglverk, plastvarefabrikk og trevarefabrikk. På Haga ligger også Framtun skole.

Haga idrettsforening har fotballag i 8. divisjon. Haga IF har også et kretsmesteskap i Akershus, tatt i 2006 i gutteklassen 15 år av Hagas gutter født i 1991.

Betel Haga er en frikirkelig menighet tilsluttet den norske pinsebevegelsen. Betel Haga ble stiftet i 1920.

AkershusstubbDenne Akershusrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.