Håvard Johansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Håvard Johansen
Født1977Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseIllustratør, tegneserieskaper Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Håvard Smeby Johansen (født 12. oktober 1977 i Drammen) er en norsk forfatter, illustratør og tegneserieskaper. Han er utdannet ved Einar Granum Kunstskole i Oslo i 2000-2002 og Joe Kubert School of Cartoon and Graphic Arts i New Jersey, USA i 2002-2004.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Johansen var med å starte Pokus Forlag, sammen med Stian Andreassen, Kim Holm og Øyvind Lauvdahl i år 2000. Hans solodebut var den Sproingpris-nominerte "Sebastián" på Pokus forlag høsten 2003 mens han bodde i USA. Han har videre bidrat i en rekke norske antologier blant annet «Tusj», «Nemi», «Ernie», «Bellona-Utslipp», og «Kaptein Sabeltann».

Håvard S. Johansen var også med og startet Oslo Comics Expo 2007 og var en aktiv del av en større komité av arrangører. Han bidro også i 2008 som seminaransvarlig og styreleder i Grafill Tegneserier. I 2009 skrev han tegneseriealbumet Anunnaki for Egmont forlag med John S. Jamtli som illustratør. I 2010 kom boken STOP.REC.FFWD – en 208 siders grafisk novellesamling som mottok mye avisomtale og gode anmeldelser. Med seg hadde han forfatterne Levi Henriksen og Øystein Stene.

Stumtjener kom 2014. Dette var en tegneserieroman på mer enn 200 sider i en mer personlig stil. Også denne fikk gode omtaler. Blant annet sa studentavisen Universitas: Stumtjener står som et elegant og imponerende verk, med en dirrende uro og et kaos så fascinerende vakkert at det er umulig ikke å føle noe etter å ha lest.[1]

Johansen har også jobbet med storyboard for film. Han har blant annet bidratt på filmen Trolljegeren som er skrevet og regissert av André Øvredal og produsert av Filmkameratene A/S. Her bidro han både med creature concepts/concept art, og noe scenografisk dekorasjon i tillegg til bidrag på manus [2].

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]