Gult er kult

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gult er kult
orig. Hatching Pete
Generell informasjon
GenreUngdomsfilm
Utgivelsesår2009
NasjonalitetUSA
Lengde89 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiStuart Gillard Rediger dette på Wikidata
ManusPaul W. Cooper Rediger dette på Wikidata
MusikkNathan Wang Rediger dette på Wikidata
FotoKonon Molody Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeMitchel Musso,[1] Jason Dolley,[1] Tiffany Thornton,[1] Josie Loren,[1] Sean O'Bryan,[1] Amy Farrington,[1] Crawford Wilson,[1] Aramis Knight,[1] Edward Herrmann,[1] Brian Stepanek,[1] Ryan Michael Davis,[1] Nick Whitaker,[1] Madison Riley,[1] David Nibley,[1] Seth Packard,[1] Anthony Olson,[1] Jeff Olson,[1] Star Herrmann,[1] Melanie Nelson,[1] Trenton James,[1] Cindy Creekmore,[1] JJ Neward,[1] Rachel Woodward Hansen,[1] Tennay Evans,[1] Christopher Robin Miller,[1] Eric Deng[1] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat16:9
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Disney–ABC Domestic Television
Netflix
Disney+
Premiere(r)24. april 2009 (USA)
TV-kanalDisney Channel
Eksterne lenker

Gult er kult (orig. engelsk Hatching Pete) er en film fra 2009, med Jason Dolley og Mitchel Musso i de viktigste hovedpersonene.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Pete Ivey er en sjenert tenåring som er fullstendig introvert. Hans beste venn, Cleatus Poole (spilt av Mitchel Musso) fungerer som maskot for skolen de studerer ved - Brewster High. Pete er hemmelig forelsket i Cammie Poole. Men Cammie er allerede i et forhold med Dill, kapteinen på skolens basketball-lag. Faren hans forteller Pete at for å få Cammies oppmerksomhet, må han finne på noe som Cammie kommer til å legge merke til.

Underveis til en basketball-kamp med skolen, ​​ber Cleatus ham om en tjeneste. Cleatus har et stort problem med å være skolens maskot: En allergi mot drakten, som får ham til å nyse voldsomt hver gang han forsøker å ta på seg drakten. Han ber Pete om å gå med kylling-drakten, i stedet for Cleatus. Pete klarer å få Cammies oppmerksomhet når han går med drakten. Men dagen etter gratuleres Cleatus med hans prestasjon som maskot, fordi alle de andre studentene tror at det var Cleatus som var inni drakten. Cleatus ønsker derfor at Pete skal fortsette som kylling-maskoten.

Pete møter også cheerleader Angela Morrisey, og begynner å bli forelsket i henne. De blir etter hvert venner. I løpet av en festival i byen, blir kylling-maskoten enda mer populær. Men under et danse-nummer blir Cleatus (i forkledning) ved et uhell oppdaget, og innbyggerne i byen forstår at det egentlig ikke er ham som er kyllingen. Pete forsøker deretter å stikke av, og tyvlåner lensmannens bil for å komme seg unna.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Jason Dolley in 2008

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z Gult er kult; gjelder del: rulletekst.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]