Circuito da Guia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Guia Circuit»)
Macaos flagg Circuito da Guia
Sted Macao, Kina
Tidssone UTC +8
Hovedløp Macaos Grand Prix, WTCC
Lengde 6,2 km
Svinger 19
Banerekord 2.10,732 (Edoardo Mortara, , 2009, F3)

Circuito da Guia, eller Guia Circuit, er en gatebaneMacaohalvøya i Macao, Kina. Den er arena for Macaos Grand Prix. Banen har sitt navn etter det historiske fortet Fortaleza da Guia, som ligger øverst på høyden som banen omslutter.

Banen består av lange rettstrekninger og trange svinger, med egenskaper som en typisk gatebane - trang, humpete og med begrensede muligheter for forbikjøring. Banen skiller seg imidlertid fra andre gatebaner på to områder - høydeforskjeller (over 30 meter mellom høyeste og laveste punkt på banen) og en svært lang hovedlangside som muliggjør topphastigheter på opptil 275 km/t i Formel 3-biler. Som en følge av dette anses banen som en av de mest krevende i verden, både med hensyn til førerferdigheter, men også til oppsettet av bilen, som på samme runde må kunne håndtere både bratte bakker, trange svinger og høyhastighets-strekninger.

Guia Circuit har ikke blitt endret siden det første løpet i 1954. Depotet og start/mål-området ble i 1993 flyttet til sin nåværende beliggenhet, men banelayouten ble ikke endret. Banen er kun 7 meter bred på det smaleste punktet, som ligger i Melco-hårnålen. Hele banen er omgitt av autovern malt i svarte og gule striper. Det var tidligere en grusfelle ved svingen Reservoir Bend, men den ble fjernet i sammenheng med flyttingen av start/mål-området.

Lisboakurven, ved Casino Lisboa.
Formel BMW på Guia-banen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]