Grigorij Mjasojedov

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Grigorij Mjasojedov
Født7. apr. 1834Rediger på Wikidata
Nankovo
Død18. des. 1911Rediger på Wikidata (77 år)
Poltava[1]
BeskjeftigelseBilledhugger, kunstmaler Rediger på Wikidata
Utdannet vedDet russiske kunstakademiet (–1862)
NasjonalitetDet russiske keiserdømmet
GravlagtPoltava
UtmerkelserKeiserlige Kunstakademiets store guldmedalje

Grigorij Grigorjevitsj Mjasojedov russisk: Григорий Григорьевич Мясоедов, (født 7. apriljul./ 19. april 1834greg. i Pankovo i det som i dag er Orjol oblast i Russland, død 17. desemberjul./ 30. desember 1911greg. i Mjasojedov, Grigorij) var en russisk kunstmaler og gravør og en av de ledende representantene i Peredvizjniki-gruppen.

Mjasojedov var født i Pankovo, et nybyggerområde i enten Orjol eller Tula-guvernementet. Faren, en godseier av landadelsætt, var forfatter av Statistisk-økonomisk oversyn for den sørlege delen av Tula Guvernementet, utgitt i 1849.

Mjasojedov studerte kunst ved Det keiserlige kunstakademiet i 18531863. Han var på reiser til Frankrike, Tyskland, Spania og Italia, men var til daglig bosatt i St. Petersburg. Sine siste dager bodde Mjasojedov på herregården sin Pavlenki i Poltava.

Landdagsbøndene spiser middagsmat, 1872

Blant de fremste verkene hans er Landdagsbøndene spiser middagsmat, Grigorij Otrjepjevs flukt fra serveringsted (=korchma) på grensen mot Litauen og Slåttefolk.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Store sovjetiske encyklopedi (1969–1978), avsnitt, vers eller paragraf Мясоедов Григорий Григорьевич, besøkt 28. september 2015[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]