Grant Gustin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Grant Gustin
Født14. jan. 1990[1][2]Rediger på Wikidata (34 år)
Norfolk
BeskjeftigelseSanger, teaterskuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedElon University
Granby High School
Governor's School for the Arts
NasjonalitetUSA
UtmerkelserTeen Choice Awards
Saturn Award
Aktive år2000
IMDbIMDb

Thomas Grant Gustin (født 14. januar 1990 i Norfolk i Virginia) er en amerikansk skuespiller.


Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Thomas Grant Gustin ble født 14. januar 1990 i Norfolk, Virginia. Han er sønn av Tina Haney, en pediatrisk sykepleier, og Thomas Gustin, en høyskoleprofessor. I løpet av ungdomsskolen gikk han på Governor's School for the Arts-programmet i Norfolk for musikkteater. Han gikk også til Hurray Players Incorporated, som er en teaterorganisasjon i Virginia. I 2008 ble han uteksaminert fra Granby High School og gikk på BFA Music Theatre Program ved Elon University i North Carolina i to år. Han har vært en venn av skuespilleren Chris Wood siden college.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

I januar 2016 begynte Gustin å date Andrea "LA" Thoma etter at de møttes på et middagsselskap. De annonserte forlovelsen sin 29. april 2017 og de giftet seg 15. desember 2018. Deres første barn, en datter, ble født i 2021.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Gustins første kjente filmrolle kom mens han fortsatt gikk på videregående i filmen Rain (2004). I denne studentfilmen, av regissør/produsent Neil Grochmal, under studiene ved Regent University. Gustin spiller en ung stum som drømmer om en manns tragiske tap av sin kone i et ran, og deretter krysser veier med mannen, og vekker syner som hjelper mannen å løse mysteriet om hvem som myrdet kona hans. Grochmal sa at Gustin viste rå talent og regnet med at unggutten ville bli en fremtidig prester innen skuespill.

Grant Gustin spiller hovedrollen som Barry Allen/superhelten The Flash i TV-serien The Flash. Han har også spilt rollen i en gjesterolle i Arrow og Supergirl, som er serier med handling knyttet til samme univers som The Flash. Han er også kjent fra TV-serien Glee, hvor han spilte gjesterollen Sebastian Smythe i flere episoder.Referanser

  1. ^ GeneaStar, GeneaStar person-ID gustinthoma[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 3092800, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]