Going Postal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Going Postal
Generell informasjon
SjangerFantasy
Utgivelsesår2010
Prod.landStorbritannia
Lengde3 timer og 4 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJon Jones
ProdusentKurti & Doyle
ManusforfatterTerry Pratchett
Foran kamera
Hovedrolle(r)Richard Coyle
David Suchet
Charles Dance
BirollerClaire Foy
Nicholas Farrell
Andrew Sachs
Annen informasjon
Prod.selskapSky One Productions
Premiere30. mai 2010
Eksterne lenker

Going Postal er en TV-film i to deler basert på Terry Pratchetts Skiveverdenen-bok med samme navn.

Ble utgitt på DVD 2010 i England. Filmen er produsert av Sky One, og har en totallengde på 3t 4min.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter flere år med bondefangeri blir Moist von Lipwig arrestert av Ankh-Morpork City Watch. Han blir dømt til døden under sitt nåværende alias, Albert Spangler. Etter en kort periode i fengselet blir han hengt, men han dør ikke av skadene. Han blir deretter stilt for Havelock Vetinari som sammenligner seg selv med en engel, og tilbyr Moist en forandring i livet. Han gir Moist valget om enten å bli den nye post-mesteren, eller bli henrettet ved å falle ned i en dyp grop. Moist forsøker umiddelbart å stikke av, men blir oppdaget av Mr. Pump, en golem.

Han blir brakt til det nedslitte postkontoret, hvor han møter sine to ansatte: den eldre postmannen Tolliver Groat og hans assistent, Stanley Howler. Moist får vite at postkontoret har blitt erstattet av semafor-tårn kjent som «clacks» som sender meldinger ved hjelp av lys-signaler. Dette er mye raskere enn å sende ut brev med post, og eies av den skruppelløse Reacher Gilt. Til å begynne med forsøker Moist å unnslippe sin plikt. Men han innser at han ikke kan komme seg unna, uten å overvinne Mr. Pump - så han går til Golem Trust, for å forstå hvordan Golemer produseres og kontrolleres.

Der møter han også Adora Belle Dearheart, som han etter hvert begynner å utvikle romantiske følelser for. Hans ferdigheter viser seg snart å være nyttige for å gjøre postkontoret populært igjen. Han finner opp et frimerke i et forsøk på å samle inn penger (som viser seg å være utrolig vellykket) og han grunnlegger en ny post-tjeneste til nabo-byene i området. Samtidig som han oppholder seg ved postkontoret begynner Moist å oppleve visjoner, som viser noen av de tidligere triksene hans førte til tragedier for de han hadde narret. Dette resulterer i at han begynner å følge anger for aller første gang.

Følelsene hans forsterkes når han oppdager at Adora Belles far, Robert Dearheart, indirekte var et offer for en av Moists tidligere handlinger. Som et resultat mistet Robert eierskapet til oppfinnelsen hans: Clacks. Moist innrømmer sine tidligere ugjerninger overfor Adora Belle, akkurat i det postkontoret blir satt i brann. Moist setter sin egen sikkerhet til side, og løper inn i den brennende bygningen for å redde Stanley Howler. Men før han finner Stanley, møter han Mr. Gryle, en snikmorder, som innrømmer at han drepte de fire forrige postmestrene på vegne av Reacher Gilt.

I det Gryle er i ferd med å slå ham, ber Moist alle de hjemsøkte brevene på postkontoret å stoppe Gryle - noe de gjør. Nedbrenningen av postkontoret betyr at innbyggerne i Ankh-Morpork vender tilbake til «clacks» for å sende meldingene sine. Moist legger en plan for å trekke folket tilbake til postkontoret, og kunngjør også en ny mulighet for langdistanse-levering. I mellomtiden forsøker Adora Belle Dearheart en metode for å hindre «Clacks» ved hjelp av en gruppe hackere kalt «The Smoking Gnu» som de lykkes med midlertidig. Mr. Pony, ingeniør for Clacks, oppdager en måte å forhindre denne jamming-prosessen på.

Men Mr. Pony begynner å se at det er feil å arbeide for Reacher Gilt, og oppdager bevis for å bevise at Gilt hadde drept de siste fire postmestrene - samt Adoras bror. Når et forsøk på å blokkere Clacks mislykkes, utfordrer Moist til et løp til byen Uberwald_ Clacks versus postkontoret. Meldingen som skal sendes er en biografi om Havelock Vetinari. Om Lipwig vinner kappløpet, skulle Dearheart-familien få tilbake Clacksen som ble stjålet fra dem. Men dersom Reacher vinner, skal Lipwig henges. Men Adora og Moist bruker et nedlagt Clack-tårn, for å avskjære meldingen fra Claks. De ønsker samtidig å forandre Clacks budskap fra en biografi, til bevis på at det var Gilt som ga ordre om å gjennomføre de innleide drapene.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]