Godzilla vs. Gigan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Godzilla vs. Gigan
orig. Chikyû kogeki meirei:
Gojira tai Gaigan
Generell informasjon
Sjangerscience fiction
Utgivelsesår1972
Prod.landJapan
Lengde89 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiJun Fukuda
ProdusentTomoyuki Tanaka
ManusforfatterTakeshi Kimura
Shinichi Sekizawa
MusikkAkira Ifukube
Foran kamera
MedvirkendeHiroshi Ishikawa
Yuriko Hishimi
Minoru Takashima
Tomoko Umeda
Toshiaki Nishizawa
Zan Fujita
Kunio Murai
Prod.selskapToho
Eksterne lenker

Godzilla vs. Gigan (地球攻撃命令 ゴジラ対ガイガン) er en japansk film fra 1972 regissert av Jun Fukuda. Dette er den tolvte filmen om det klassiske filmmonsteret Godzilla.

Handling[rediger | rediger kilde]

Romvesen som ligner på kakerlakker fra den døende planeten "M Space Hunter Nebula" planlegger å kolonisere jordkloden, fordi deres egen planet har blitt ubeboelig. Romvesenene antar former for døde mennesker og begynner å arbeide ved en temapark kalt World Children's Land. Romvesnene planlegger å bruke lokke frem Gigan og King Ghidorah, for å utslette all menneskelig sivilisasjon. Kunstner Gengo Kotaka snubler over planen deres etter å ha blitt ansatt for temaparken. Godzilla og Anguirus hører et signal fra romvesen, og forstår at noe er galt på jorden.

Når Anguirus nærmer seg Tokyo blir monsterets intensjoner misforstått, og han blir drevet vekk av Japans forsvar. Anguirus rapporterer tilbake til Monster Island, og Godzilla følger ham tilbake til Japan for å redde jordkloden fra Gigan og kong Ghidorah. Romvesenene forsøker deretter å drepe Godzilla med en dødelig laser. Men Gengo og hans følgesvenner bruker romvesenenes overdreven tillit til teknologi mot dem, og tvinger inntrengerne til å utilsiktet ødelegge dem selv. De forsøker å tvinge Gigan og kong Ghidorah tilbake til verdensrommet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]