Godzilla Raids Again

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Godzilla Raids Again
orig. Gojira no gyakushû
Generell informasjon
Sjangerscience fiction
Utgivelsesår1955
Prod.landJapan
Lengde82 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiMotoyoshi Oda
ProdusentTomoyuki Tanaka
ManusforfatterShigeaki Hidaka
Takeo Murata
MusikkMasaru Satō
Foran kamera
MedvirkendeHiroshi Koizumi
Setsuko Wakayama
Minoru Chiaki
Prod.selskapToho
Eksterne lenker

Godzilla Raids Again er en japansk film fra 1955 regissert av Motoyoshi Oda. Dette er den andre filmen om det klassiske filmmonsteret Godzilla.

Handling[rediger | rediger kilde]

To piloter ved navn Shoichi Tsukioka og Koji Kobayashi arbeider for en tunfisk-fabrikk i Osaka. Kobayashis fly fungerer ikke, og de blir tvunget til å lande i nærheten av Iwato Island. Tsukioka lander for å plukke opp Kobayashi, og de ser Godzilla og et annet monster som faller ned fra en klippe i havet. Tsukioka og Kobayashi rapporterer til myndighetene i Osaka, og de finner ut at de fire-beinede monsteret var en ankylosaurus kalt Anguirus, hvis art har en eldgammel rivalisering med Godzilla sin art. Dr. Kyohei Yamane, som opplevde Godzillas sitt angrep i 1954, bekrefter at denne Godzilla er et annet medlem av samme art, og at begge monstrene sannsynligvis ble gjenopplivet på grunn av hydrogenbombe-tester. Men konvensjonelle våpen klarer ikke å drepe Godzilla.

Godzilla ankommer kysten av Osaka, og jetfly forsøker å lede Godzilla vekk fra den japannske kysten. Godzilla forlater deretter kysten. I mellomtiden transporteres flere kriminelle til en annen del av landet. De kriminelle kaprer lastebilen, og etter en lang jakt med politiet krasjer lastebilen i en industri-bygning, og forårsaker en massiv brann. Brannen tiltrekker Godzilla tilbake mot kysten. Få øyeblikk senere dukker Anguirus opp, og angriper Godzilla. Monstrene slåss, og Godzilla dreper Anguirus før han ønsker å vende tilbake til havet. Militæret forsøker skyte raketter for å begrave Godzilla i et skred.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]